Happyhomemaker88’s Har Har Tai Siew~Creveti pentru Veselie

Buna seara tuturor! 🙂

Asa cum v-am promis, iata o noua reteta de mancare traditionala care se gateste frecvent pentru cina festiva din ajunul Anoului Nou Chinezesc dar si in timpul altor sarbatori. Este de foarte bun augur sa servesti creveti in timpul sarbatorilor Chinezesti pentru ca , in Chineza, cuvantul creveti este „har” si suna ca si „ha” dintr-un hohot de ras „hahaha” semnificand fericire, bucurie, buna dispozitie.

Este o reteta foarte usoara, dar deosebit de gustoasa.

Creveti Har Har Tai Siew

Ingrediente pentru 8 portii:

– 1 kg creveti mai mari

– cate o lingurita de sare, zahar (optional) si piper alb

½ cana de usturoi tocat

½ cana arpagic tocat, sau ceapa mai mica

¼ cana de ghimbir fraged, tocat marunt

4 linguri sos oyster

3 linguri sos soya

½ cana ketchup

½ cana apa

2 cani ulei pentru a praji crevetii

pentru ornat frunze de coriandru si de ceapa verde

Cum procedati:

1. Spalati crevetii sub jet de apa si uscati-i cu prosop de hartie

2. Marinati crevetii cu sare, zahar si piper, frecandu-i putin ca sa se sareze uniform. Lasati sa stea o jumatate de ora.

3. Incalziti uleiul in wok sau tigaie; prajiti crevetii dar nu de tot : observati cum se incovoaie si scoateti-i inainte sa se incovoaie de tot. Teoretic ajunge sa-i prajiti doua minute pe o parte si inca un minut pe cealalta. Scoatei din wok, scurgeti bine si asezati-i pe un platou.

4. Pastrand aproximativ o cana din uleiul in care s-au prajit crevetii, caliti usor ceapa, usturoiul si ghimbirul pana devin aurii si isi dezvolta aroma.

5. Adaugati sosurile, ketchupul, zaharul si lasati sa fiarba un clocot doua.

6. Adaugati apa si mai fierbeti un minut. In faza aceasta sosul este deja concentrat.

7. Gustati si mai adaugati niste sos de soya daca este nevoie.

8. Puneti crevetii in sos si fierbeti pana se incovoaie de tot, eventual inca 2 minute.

9. Serviti fierbinti, ornati cu frunze de coriandru si de ceapa verde incretita: taiati frunzele de ceapa verde fasii subtiri si tineti-le putin in apa, se vor increti frumos. Ca garnitura, orez fierbinte.

Sa aveti pofta buna. Cu toi dragul, babi 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: