Happyhomemaker88’s Pineapple Tarts~ Fursecuri cu Ananas pentru Anul Nou Chinezesc

Buna seara din nou! 🙂

M-am gandit sa va dau azi si reteta pentru fursecurile traditionale pentru Anul Nou. Maine vom avea o zi grea cumparand cele necesare si pregatind componentele pentru remediul prosperitatii. Impdobiti-va casele cu rosu si auriu, folosind in lipsa de alte decoratiuni cateva globuri rosii si aurii, puse intr-un bol sau…lasati-va in voia imaginatiei! 😉

Fursecurile sunt putin migaloase, dar nu mai migaloase ca orice alte fursecuri. O sa va placa!! Puteti face mai multe si sa le oferiti celor dragi impachetate in hartie rosie sau rosie cu auriu. Ananasul ca si pestele este un simbol puternic de prosperitate. Oferind in dar aceste fursecuri, beneficiaza si cel care da si cel care primeste. Iata reteta:

Fursecuri cu ananas

Ingrediente:

Pentru aluat:

–  150 gr faina de grau

–   un strop de sare

–  2 linguri pline malai extra fin

–  100 gr unt sau margarina

–  1 ½ lingura zahar tos

–   1 galbenus

Pentru gem:

–  250 gr ananas dat pe razatoare

–   150 gr zahar

–   1 lingura zeama de lamaie

–  puteti sa incercati si cu ananas din conserva dar omiteti zaharul; sigur e mai bun din fruct proaspat.

Cum procedati:

  1. Amestecati faina, malaiul, zaharul intr-un bol. Adaugati untul sau margarina si galbenusul de ou, framantati pana obtineti un blat uniform si consistent.
  2. Intindeti aluatul la ½ cm si taiati cu o forma rotunda, altfel spus fara colturi.
  3. Apasati usor in centru ca sa faceti o gropita si puneti o lingurita de gem.
  4. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180* cam 10-15 minute sau pana cand devin usor aurii.

Pentru gem:

Dati in clocot ananasul ras, zaharul si zeama de lamaie.  Presarati o lingura de malai si fierbeti la foc mic 30 minute.

O alta varianta de fursecuri cu ananas sunt cele „inchise:

Taiati aluatul in cercuri micute, puneti o lingurita de gem si inchideti formand bile. Ungeti cu galbenus de ou inainte de a coace.

Fursecurile cu ananas sunt obligatorii in timpul Anului nou Chinezesc deoarece cuvantul „ananas” suna la fel in Cantoneza ca „iata prosperitatea”!

Cantitatile de mai sus sunt pentru un numar mic de fursecuri. Eu am facut din 900 gr faina si gem din 2 ananasi mai mici ca sa pot da cateva bucati si prietenilor mei.


Sa aveti spor la treaba, pofta buna si Gong Xi Fa Cai!

Cu tot dragul, babi. 😀

PS: Festivalul Primaverii care incepe in 14 Februarie dureaza doua saptamani. Nu uitati sa reveniti pentru alte bunatati! 😉

Anunțuri

2 comentarii

  1. Monica Barbulescu said,

    Februarie 15, 2010 la 20:32

    Nu a fost usor dar a meritat efortul pt. ca am fost laudata chiar si de mama mea pe care n-o pot intrece.
    Am tinut neaparat sa-ti spun pt. ca o mare parte din merit este al tau . mii de multumiri inca o data cu toata dragostea : Monica

  2. babi said,

    Februarie 17, 2010 la 00:13

    Monica, ma coplesesti! N-am facut decat sa public o reteta si sa incerc sa fiu convingatoare ca s-o faceti. Daca mama ta le-a apreciat, e mare lucru! 😀

    Nu sunt niste fursecuri greu de facut, sunt doar migaloase. Daca ne gandim ca se fac odata pe an si sunt purtatoare de noroc, atunci poate ca merita osteneala… 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: