Happyhomemaker88’s Nin Nin Yau Yue~ „Abundenta Norocului An de An”~ O Mancare Traditionala de Anul Nou Chinezesc

Buna seara doamnelor si domnilor! 🙂

O mancare pe baza de peste este un „must have” de Anul Nou Chinezesc. Este ceva fara de care nu se poate, pestele fiind unul dintre cele mai puternice simboluri ale prosperitatii. De altfel si in traditia romaneasca, chiar daca nu in toate zonele, pestele nu lipseste de pe masa de revelion. Reteta este foarte simpla, dar sosul…face toti banii! Eu il fac foarte des si cu cozi de raci pane ( varianta congelata- muslitos) sau cu surimi. Incercati si veti vedea ce bun e! 😉

Ingrediente: Cantitatile le stabiliti in functie de numarul persoanelor!

-500 gr file de peste: salau, somon sau pestele care va place, asezonat cu sare si piper dupa gust, presarat cu niste amidon sau daca preferati, cu faina.

– 1 ceapa mare, tocata

– un ardei verde, mediu, taiat cuburi

– un ardei iute rosu, curatat de seminte, taiat marunt

– o rosie taiata cubulete

– 5-6 bucati de ananas din conserva taiat cuburi

– 1 lingurita usturoi maruntit

Ingrediente pentru sos:

–  4 linguri sos de rosii

–  2 linguri sos chilli

–  1  lingura sos oyster

–  ½ cana sirop din compotul de ananas

–  1 lingura zeama de lamaie

–   1 lingurita Secretul Gustului/ Delikat/Knorr granule

Pentru ornat:

–  ceapa verde

–   fasii subtiri de ardei iute rosu

Cum procedati:

  1. Prajiti pestele asa cum faceti de obicei. Daca doriti, puteti sa-l faceti la gratar sau la cuptor, inabusit sau rasol. Gustul deosebit il va da sosul.
  2. Incalziti ulei in wok sau tigaie teflonata si caliti usor usturoiul si ceapa.
  3. Adaugati ingredientele pentru sos si dati in clocot.
  4. Adaugati si restul ingredientelor si fierbeti putin in asa fel incat rosiile si ardeii sa ramana usor crocanti.
  5. Turnati sosul peste peste si ornati cu frunze de ceapa verde si fasii de ardei iute.
  6. Puteti servi ca atare sau pe un pat de orez fierbinte.

Sa aveti pofta buna si … Gong Xi Fa Cai!

Cu tot dragul, babi. 😀

2 comentarii

  1. Monica Barbulescu said,

    Februarie 11, 2010 la 20:46

    Babi draga , m-ai uimit cu minunatele mincaruri , dar stiu ca ne-ai pus si la treaba.
    In primul rind iti multumesc pt. toate minunatiile pe care ni le-ai scris .
    Doresc tuturor ” SPOR LA MUNCA ” si sa va iasa bucatele delicioase !
    Cu mult drag : Monica

  2. babi said,

    Februarie 11, 2010 la 22:29

    Multumim de urari, Monica! 🙂 Spor la treaba si tie si mult bine in Noul An!

    Gong Xi Fa Cai, cu tot dragul, babi


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: