Aperitiv pentru Anul Nou~ Century Eggs…sau, in lipsa, oua de gaina

Buna ziua tuturor! 🙂

Acest aperitiv extrem de simplu de realizat se face in mod traditional de Anul Nou Chinezesc din oua numite Century Eggs. Vedeti cum arata:


Daca aveti norocul sa locuiti intr-un oras unde exista o comunitate mai mare de chinezi si deci exista si un China Town, aveti sansa sa gasiti acest soi de oua si sa faceti un aperitiv rapid si, zice-se, foarte gustos. Daca nu, faceti ca mine: folositi oua de la banalele noastre gaini. Va asigur ca aceasta combinatie de ou fiert si ghimbir in otet va va incanta. Ouale sunt un simbol al innoirii, al continuitatii dar si al bunastarii alaturi de numeroase alte alimente rotunde, aproape rotunde sau ovale. Puteti vedea ouale facute de mine in poza articolului pecedent.

Cum procedati?  Nimic mai simplu:

–         cumparati de la un supermarket un borcanel de ghimbir in otet.

–         fierbeti ouale tari ca de obicei, taiati-le in patru.

–         acoperiti bucatile de ou cu fasii de ghimbir si gata!

Salata de somon, fursecuri cu ananas, oua cu ghimbir

Sunt delicioase!

Sa-mi spuneti daca v-a placut! Cu tot dragul, babi 🙂

Anunțuri

2 comentarii

  1. Monica Barbulescu said,

    Februarie 10, 2010 la 20:27

    Placintele sint inca superbe ! ! !
    Poate vom reusi sa le facem intr-o zi.
    Deocamdata : Pofta buna tuturor!
    Monica

  2. babi said,

    Februarie 10, 2010 la 21:53

    Deocamdata le fac doar eu…la comanda! 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: