Happyhomemaker88’s Steamboat lunch ~

STEAMBOAT LUNCH – Vapor cu aburi…? Pranz…? Cina…? Cum s-ar traduce asta ? Aveti vreo idée…?

Buna ziua tuturor! 🙂

Va ofer azi un pictorial despre cum se desfasoara o astfel de cina/ pranz, pentru care nici nu am un termen potrivit, dupa cum ati constatat.Urmeaza sa intelegeti totul din poze si explicatii.Ceea ce rezulta foarte clar, este ca e deosebit de placut sa iei parte la o astfel de activitate de familie. Nu stiu in ce masura am putea sa gatim si noi in felul acesta, dar sunt sigura ca va va face placere sa cititi despre traditiile malaieziene.Cu putina inventivitate putem si noi incerca… iar magazinele de specialitate ar putea sa ne surprinda cu diversitatea marfurilor.

Cum ar fi sa invitam la cina niste prieteni si sa le spunem : poftiti la gatit ? !  :wink :

Observati in prima imagine cum arata o masa de sufragerie in traditia Chineza : este rotunda pentru ca numai astfel de mese sunt de bun augur ( colturile trimit sageti otravitoare care pot pricinui multe necazuri) si are in mijloc o placa turnanta, tot rotunda, pe care se aseaza platourile cu bunatati. In felul acesta fiecare membru al familiei are acces usor la oricare platou. « Steamboat » este o oala electrica, ca un fondue Chinezesc, in care se afla supa la fiert, iar in jurul ei, o mare varietate de carnuri, legume, paste si alte alimente, la indemana participantilor la gatit. Toata familia participa si ii place grozav. Prietena noastra choesf, a pus la fiert doar o supa din maruntaie de pui : gat, aripi,pulpa de jos si a pus la indemana familiei celelalte ingrediente.


Supa fierbe in vasul din mijloc, iar in jurul ei, de la dreapta la stanga : perisoare de peste, de calamar, betigase de crab, patrate de peste-tofu, totul cumparat de la supermarket.



Pe partea cealalta, ciuperci, ciuperci chinezesti fideluta (din conserva, la noi) se numesc Enoki, bucati de pui si de porc marinate, creveti.


Niste paste de orez,fierte si scurse,oua crude, frunze de laptuca…. Pe partea cealalta, alte legume ca : varza Chinezeasca… de obicei pastele si ouale se adauga la sfarsit cand supa este deja gustoasa si concentrata de la toate carnurile care s-au fiert in ea.


Fiecare persoana are farfuria ei de sos Hoisin ( gasiti imbuteliat) « aromat » cu usturoi tocat fin, fasii subtiri de ardei iute si zeama de lime. Acest sos completeaza foare bine diversele carnuri fierte in supa. Condimentata si cu multe legume, supa se poate servi si la cina. Ei bine, sper ca v-am trezit curiozitatea si veti incerca aceasta noua maniera de a gati, sau ceva asemanator acesteia.

Sa veti pofta buna. Cu tot dragul, babi 🙂


Anunțuri

2 comentarii

  1. Lulu said,

    Decembrie 3, 2009 la 21:50

    Sunt absolut fascinata de ceea ce citesc aici pe blog! Felicitari 🙂 Eu sunt la Bucuresti, dar in mod sigur pot incerca diverse retete oriunde gasesc o bucatarie. Si – sper sa nu creez discutii cu privire la asta – am fost destul de norocoasa ca s-a lansat aici un site care livreaza condimente exotice, http://www.cinciarome.ro
    Oricum, voi reveni cu drag si astept noi postari, sper ca esti bine!

  2. babi said,

    Decembrie 3, 2009 la 22:34

    Bine ai venit, Lulu! 🙂

    Simte-te ca acasa. Cu tot dragul, babi


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: