Arroz Caldo con Pollo by Xia ~ Pilaf de Pui din Filipine

Buna ziua dragi prietene/i 🙂

In stilul ei cu care ne-am obisnuit deja, Xia ne trimite o noua reteta, varianta Filipineza a pilafului de pui. Singurul ingredient deosebit este sosul de peste pe care il gasiti in orice supermarket.Altfel o reteta simpla, usor de urmat si …e gata una – doua, cum sunt de obicei retetele de la Xia. Iata :

Ingrediente :

– 3 linguri ulei de gatit pe care il folositi de obicei ( recomand ulei de porumb)

– 2 linguri usturoi tocat marunt

– ¼ ceapa tocata fin

– 5 cm ghimbir proaspat ras

– 1,2-3 kg pui transat

– 4 linguri sos de peste ( mancarea va avea un gust deosebit, dar nu pronuntat de peste)

– 6 cani de apa

– 2 cani orez cu bobul lung, spalat bine

– cateva fire de ceapa verde taiata rondele subtiri, sau praz

– piper proaspat macinat

Cum procedati:

1.Intr-un vas potrivit caliti usturoiul, ceapa si ghimbirul.

2.Puneti in vas bucatile de pui si sosul de peste si, amestecand des, lasati la foc mic 5 minute.

3.Inabusiti puiul in suc propriu.

4.Adaugati apa si orezul. Acoperiti.

5.Amestecand des, lasati sa fiarba la foc mic 25 minute, sau pana cand puiul si orezul sunt gata.

6.Inainte de a servi presarati cu ceapa verde si un praf de piper.

7. Optional, puteti rumeni pilaful la cuptor dupa ce este gata. Aveti insa grija sa devina sec, sau sa se arda.

Sa aveti pofta buna. Cu tot dragul, babi 🙂


Anunțuri

5 comentarii

  1. rica said,

    Martie 7, 2012 la 10:04

    Buna dimineata,banuiesc ca este foarte gustos,voi incerca reteta.O zi buna!Baby ,ai si retete de post?

  2. babi said,

    Martie 7, 2012 la 10:59

    Sunt o multime de retete una mai gustoasa decat cealalta…Uita-te incepand de aici:

    https://aromechinezesti.wordpress.com/2009/03/page/2/

    🙂

  3. rica said,

    Martie 7, 2012 la 12:46

    Minunate articole si foarte folositoare,multumesc si te rog sa ma ierti pentru stangacie.

  4. carmen said,

    Martie 8, 2012 la 10:12

    la multi ani de Ziua femeii si multa sanatate si toate dorintele si nadejdile pe care ni le punem in rugaciuni sa se indeplineasca. Am sa incerc reteta si sa-mi chem prietenele sa le delectez cu bunatati filipineze. Am un Wu Lou mai vechi, gol la interior, dar am pierdut capacul. Mai este valabil?

  5. babi said,

    Martie 9, 2012 la 15:40

    Multumesc, Carmen. Pune sare in Wu Lou si fa-i un dop din hartie! 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: