Bistek Tagalog by Xia ~ Tocanita Filipineza


Buna seara tuturor! 🙂

Nu ne-am vazut de mult si ca sa nu fiti suparati / e, iata….

O noua reteta de la prietena noastra Xia, de data aceasta avand ca ingredient principal muschiul de vita tanar si fraged. O reteta simpla, rapida si gustoasa, fara ingrediente sau proceduri complicate.

Ingrediente:
–    900 gr-1 kg muschi de vita, taiat bucati cat o inghititura sau felii foarte subtiri
– 2-3 linguri zeama de lamaie
– 3 linguri sos de soya
– ½ lingurita piper proaspat macinat
– sare dupa gust
– 1 cana inele de ceapa (rosie sau alba) taiate subtiri, cam la 1 cm
– ¼ cana ulei
– ½ cana apa
– 1 lingurita amidon

Cum procedati:

1.Marinati carnea in sare,piper, zeama de lamaie,sos de soya si amidon cel putin 3 ore, dar mai bine peste noapte.Aveti grija sa amestecati pana se uniformizeaza.
2.Caliti inelele de ceapa pana devin transparente si usor aurii. Scoateti-le pe o farfurie pe care ati pus prosop de hartie.
3.Adaugati carnea in uleiul in care ati calit ceapa si gatiti carnea la foc iute pana e gata. La nevoie adaugati cate putina apa pana se fragezeste. Transferati carnea pe platoul de servit si puneti inelele de ceapa deasupra.
4.Adaugati in cratita apa si marinata, fierbeti la foc mic cateve minute.Daca e nevoie mai puneti sos de soya i condimente.
5.Varsati sosul peste carnea cu ceapa.

Serviti cu cartofi natur si salata de varza ( coleslaw). Sa aveti pofta buna.

Cu tot dragul, babi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: