Okinawa Bittergourd Stirfry for Good Health from Happyhomemaker88 ~ Mancare Curativa de Dovlecei


Buna ziua dragi prieteni/e! 🙂


Vorbim azi despre o leguma pe care o gasiti la raionul de delicatese ale hipermarketurilor. Bittergourd ( bitter gourd) sau Bitter Melon, sau Karela in India ori Fu Kwa in Cantoneza, dovlecel amarui sau pepene amarui arata, dupa cum vedeti in poza, ca un castravete. Prietena noastra choesf a primit reteta acestui fel de mancare de la paroana restaurantului japonez pe care il frecventeaza de mai bine de 10 ani. Reteta provine din orasul de bastina al patronului, Okinawa.


Exista numeroase beneficii pentru sanatate in aceasta leguma, daca nu va deranjeaza gustul usor amarui:
1.    Contine mult fier, de 2 ori mai mult beta-caroten decat broccoli, de 2 ori mai mult calciu decat spanacul, de 2 ori mai mult potasiu decat bananele, bogat in Vitaminele C si B1, in fibre.
2.    Este cunoscut din vechime ca remediu natural pentru reglarea glicemiei.
3.    Trateaza sub forma de suc proaspat, probleme ale pielii, hemoroizii, diarea.
4.    Imbunatateste tabloul sanguin, ajuta digestia, stimuleaza ficatul.
5.    Femeilor insarcinate nu li se recomanda deoarece poate stimula contractiile.


Iata reteta:
Ingrediente pentru 2 persoane:
–    2 dovlecei amarui
–    2 oua batute cu putina sare
–    ½ cana sunca sau carne in suc propriu , sau carne ramasa de la o friptura
–    2 catei de usturoi
–    2 linguri sos de soya
–    2 linguri ulei


Cum procedati:
1.    Ca sa eliminati din gustul amarui, puneti bucatile de dovlecei intr-un castron, presarati sare si lasati sa stea catva timp, apoi spalati si scurgeti, asa cum facem cu vinetele.
2.    Intr-un vas antiaderent, incalziti ulei si caliti usturoiul.
3.    Adaugati sunca si invartiti un minut.
4.    Adaugati bucatile de dovlecei, amestecati pana se fac pe jumatate.
5.    Varsati ouale, lasati un minut, apoi amestecati pana sunt gata facute.
6.    Potriviti la gust cu soya,piper si sare daca mai e nevoie.


Luati de pe foc si serviti cu porridge de orez sau cu orez simplu, fiert. Ca sa fie mai picant, puteti orna cu fasii subtiri de ardei iute. Daca nu gasiti dovlecei amarui, mancarea este foarte gustoasa si cu dovlecei obisnuiti.


Sa aveti pofta buna. Cu tot dragul, babi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: