Master atan about Having Clutter-part 3 ~ Efectele Negative ale Stocarii Exagerate

Buna ziua tuturor! 🙂

Am ajuns si la ultima si poate cea mai grea parte a misiunii noastre de a ne descatusa de lucrurile inutile. E mai greu si s-ar putea sa dureze mai mult. Nu renuntati pentru ca emotiile reprimate, gandurile nespuse, sentimentele , reprosurile si supararile inghitite va vor aduce multe rele : probleme materiale si de sanatate, de relatii interpersonale si de armonie a propriei persoane. Ultima parte a articolului publicat de Master atan se refera tocmai la stocarea emotiilor si sentimentelor.Iata:

„A invata sa „lasi sa treaca de la tine” reprezinta un pas important in eliberarea de stocarile emotionale; poate fi o experienta de viata deosebit de puternica. Eliminand acest bagaj emotional, este important sa constientizam cauzele stocarii lui.
Cand un rau este blocat de copaci cazuti, butuci sau tufisuri apa nu mai curge lin. Raul incepe sa stagneze. Multi oameni ma intreaba de ce este atat de grea viata lor, de ce se simt parca intepeniti la un nivel pe care nu-l pot depasi. Raspunsul meu se bazeaza pe acest principiu al raului blocat cu deseuri.
„Deseurile” noastre emotionale sunt ca uscaturile din rau. Cu cat eliminam mai multe, cu atat fluxul se va imbunatati. De obicei pastram in noi sentimente si emotii pentru ca nu avem curajul sau ne este rusine sa vorbim despre ele. Cand in sfarsit ne hotaram sa le eliminam, infruntam si frica de a ne manifesta.
Daca spatiul nostru interior este plin de emotii vechi, acest lucru se reflecta in spatiul exterior, in viata noastra. De cele mai multe ori, oamenii cu mult bagaj emotional, aduna in jurul lor si bagaj material. A curati bagajul exterior este grozav, dar pana nu eliminam pe cel emotional, stocarile materiale se vor reanoi mereu.
Poate aveti impresia ca lucrurile din jur va ofera siguranta, ca nu simtiti lipsurile, ca aveti destul si prea mult. De fapt adevarul este cu totul altul. Ne cramponam de lucruri pentru ca deja simtim lipsurile. Ele doar ne amplifica sentimentele.
Una din primele reguli de manifestare a abundentei este sa dai din ea 10%. Dati si altora chiar daca aveti impresia ca nu aveti destul. Acesta este un gest de incredere. Arata increderea noastra in faptul ca abundenta se va intoarce inzecit si ca este destula pentru toata lumea.
Pastrand lucruri materiale si emotii neexprimate ne poate da un sentiment al valorii propri, de incredere in sine. Este insa un fals sentiment de putere si siguranta. Noi insine tinem strans deseurile care blocheaza raul. Nu uitati asta!
Multora dintre noi ne e teama sa plangem. Ne e teama ca odata pornit, valul lacrimilor ne va lua cu el. Adevarul este ca, odata zagazul curatat, se va crea un flux nou, neintrerupt, de lucruri noi in viata.

Va doresc numai bine. Cu tot dragul, babi 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: