Master Atan about Having Clutter-part 2 ~ Efectele negative ale Stocarii Exagerate

Buna ziua dragi prietene/i !  🙂


Cum stam cu treaba? Ati eliminat lucrurile inutile? Daca nu, nu-i nimic, o veti face cat de curand sunt sigura. Nu trebuie decat sa va observati o perioada, sa vedeti cum va simtiti. Daca descoperiti cel putin trei dintre simptomele despre care am vorbit sau dintre cele pe care urmeaza sa le amintim, inseamna ca nu mai e de amanat. Iata, in continuare, traducerea partii a 2-a a atricolului despre Stocarea Exagerata, publicat de Master atan pe forumul sau:


Stocarea Exagerata poate fi cauza Oboselii si a unei Stari Letargice


Marea majoritate a celor care au multe lucruri ingramadite in cele mai ascunse colturi se plange ca nu are suficienta energie ca sa se apuce de treaba. Se plang de oboseala permanenta. Chiar energia stagnanta care inconjoara aceste gramezi inutile de lucruri cauzeaza oboseala si letargie. Eliminarea lor va crea cale libera fluxului energetic si va va revitaliza organismul.


Stocarea Exagerata va Leaga de Trecut


Cand orice coltisor al locuintei este plin de lucrurile vechi, nu mai exista niciun pic de spatiu pentru lucrurile noi ce ar putea apare in viata voastra. Gandurile voastre staruie asupra trecutului, va simtiti coplesit de probleme care staruie in mintea voastra de prea multa vreme. Eliminarea gramezilor de lucruri vechi va va permite sa incepeti sa va rezolvati problemele si sa faceti un pas inainte. Trebuie sa eliberati trecutul pentru a putea crea un viitor mai bun.


Stocarea Exagerata va Poate Influenta Greutatea Corporala


Mi s-a parut foarte curios sa constat de-a lungul anilor ca persoanele care au multe lucruri ingramadite in casa sunt si supraponderale. Cred ca atat Stocarea cat si Grasimea acumulata pe corp sunt manifestari ale nevoii de protectie, de siguranta. Acumuland straturi de grasime sau de lucruri inutile in jurul nostru incercam sa ne „ tapetam” impotriva socurilor vietii, si in mod deosebit sa ne protejam de socurile emotionale cu care ne descurcam mai greu. Cream iluzia ca suntem in stare sa controlam lucrurile si ca nu permitem sa ne afecteze prea adanc… dar asta e doar o iluzie.


Stocarea Exagerata Poate Crea Stari deConfuzie


Este imposibil sa gandim clar despre ceea ce avem de facut in viata daca in jurul nostru e plin de tot felul de lucruri, oricat de frumoase ar fi si de buna calitate.. Cand scapati de o parte din ele, sunteti mai sanatosi, puteti gandi clar, iar hotararile ce privesc viata voastra le luati mai usor. Eliminarea stocurilor este de cel mai mare ajutor pe care il stiu cand vreti sa va creati viata pe care o doriti.
Stocarea Exagerata Poate Influenta Felul cum Va Trateaza Ceilalti
Oamenii va trateaza asa cum va tratati voi insiva. Daca va pretuiti si va ingrijiti, va vor aprecia si ei. Daca veti permite gramezilor sa creasca pana-n tavan in jurul vostru ( ziare, carti nesortate, reviste, sertare care gem de ciorapi din care jumatate sunt de nepurtat etc.) veti atrage oameni care nu se vor purta frumos cu voi deoarece in subconstient, simtiti ca asta meritati.


Stocarea Exagerata va Face sa Va Simtiti Penibil


In acest caz sunteti in faza in care locuinta voastra este atat de ingramadita, sufocata incat va este jena sa invitati pe cineva la voi si intrati de-a dreptul in panica daca cineva apare neanuntat. Puteti trai izolat, inconjurat de lucruri neinsufletite care si-au pierdut demult mesajul… sau poate preferati o eliberare, o re-evaluare a respectului de sine, o revitalizare a vietii sociale ? Va urma…


Spor la treaba! Cu tot dragul, babi 🙂

Anunțuri

1 comentariu

  1. rica said,

    Septembrie 1, 2016 la 10:38

    Foarte interesant si util!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: