Stiati ca….

Buna ziua tuturor! 🙂

Cele  cateva informatii care urmeaza le-am gasit intr-un ziar local. Mi s-au parut interesante, de aceea le-am „colorat” cu niste imagini pe care le-am gasit pe Internet si vi le ofer si voua! Multumesc celor care au facut posibila publicarea acestui articol.

– Primul cocktail, facut din lamaie si piper, era servit ca aperitiv la curtea lui Caesar Commodus in secolul al doilea inainte de Hristos.

– Unul dintre cele mai vechi cocktail-uri cunoscute, Sazerac, care este bazat pe coniac, dateaza din anii 1850. Existenta sa a fost semnalata in New Orleans, cu 70 de ani inainte de prohibitia americana.

Jerry Thomas

– In 1862, la 52 de ani dupa prima mentionare a cocktail-ului, un barman numit Jerry Thomas a publicat primul manual continand 10 retete de coctail. A fost un record, urmat de multe altele.

Cocktail fara alcool

– Daca va este foame si nu vreti sa plecati de la piscina, puteti sa comandati un coctail fara alcool, pe baza de frisca sau lapte. Acesta este destul de consistent si va da senzatia de satietate.

Scoala pentru barmani

– In multe tari din lume exista scoli care pregatesc studenti pentru meseria de barman.

– Nu exista nicio restrictie asupra ingredientelor ce se pot folosi pentru un cocktail.

Daikiri cu capsuni

– Daikiri este unul dintre cele mai apreciate cocktailuri din lume.El a devenit celebru pentru faptul ca era apreciat de presedintele Kennedy, care il servea cu gheata, considerandu-l aperitivul lui preferat.Exista numeroase variante ale acestui cocktail in functie de fructele si alte ingrediente folosite.

– Prima publicatie legata de coctail-uri dateaza din secolul al XVII-lea si apartine Companiei Distileriilor din Londra. Multe dintre acele retete erau recomandate ca fiind leacuri pentru diverse afectiuni. Asa sa tot suferi….

Coctail cu cafea

– Cele mai rafinate cocktail-uri au ca ingredient de baza cafeaua.

Sex and the City

– Cocktail-ul Sex and the City a devenit repede cel mai popular cocktail din istorie, fiind o bautura fina, pentru o femeie delicata in preferinte si sofisticata in alegeri.

– Multe cocktail-uri sunt aperitive pentru ca sunt mai usoare, slab alcoolizate si se consuma inainte de masa.Exista insa si cocktailuri digestive, care se caracterizeaza prin tarie. Ele sunt mai dulci si se servesc dupa masa.

Creative cocktail

– Multe cocktail-uri se decoreaza doar pentru aspect special, altele si pentru gust, ingredientele acestea dand o anumita nota in plus bauturii. Tocmai din acest motiv barmanii se intrec in imaginatie cand vine vorba de « creative cocktails » care nu contin alcool si pentru care nu exista retetar.Imaginatia este singura conditie.

Sa savurati cu placere cocktail-ul preferat. Cu tot dragul, babi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: