Master Atan’s Kitchen Feng Shui for Wealth & Health ~ FS in Bucatarie pentru Sanatate si Prosperitate


Buna ziua tuturor! 🙂

Iata un articol al maestrului Atan, aparut pe forumul sau si pe care prietena noastra l-a reprodus pe blogul ei. Este vorba despre cele 10 lucruri „interzise” in bucatarie.

” In Feng Shui-l Chinezesc, pronuntat „fung shuei”, bucataria este asociata cu prosperitatea si sanatatea. Deoarece bucataria este considerata „inima casei”, orice problema in aceast zona va a vea un impact important asupra familiei, atat din punct de vedere al sanatatii cat si financiar. Este de la sine inteles ca o buna intretinere a casei  si in special a bucatariei va atrage in mod sigur, un bun feng shui. Cand bucataria este curata, stralucitoare si fara lucruri inutile, energiile pozitive vor circula nestingherit. Din contra, daca ingramadim o multime de lucruri inutile, pe cre se aduna praful, energia stagneaza si se imbacseste.

Sigur nu ne dorim acest lucru, deoarece energiile negative influenteaza multe aspecte ale vietii noastre: bani, cariera, prosperitate, sanatate.  O bucatarie ingreunata de obiecte inutile, prafuita, ne ingradeste eforturile de a gati mancaruri cu adevarat gustoase si hranitoare pentru cei dragi.” (choesf)

Maestrul Feng Shui Atan de pe forumul http://dhealing.freeforums.org/ ne atrage atentia asupra celor 10 lucruri interzise in bucatarie, dupa cum urmeaza:

1. Nu va plasati bucataria sub sau langa o baie. Baia impreuna cu toaleta este locul unde se considera ca ne eliberam de mizerie, deci nu este bine deloc sa fie langa bucatarie.

2. Nu va asezati masina de gatit, plita electrica sau pe gaz,  sub o grinda. Considerata ca fiind un suport greu, grinda va inabusi energiile benefice emanate de masina de gatit. Acesata este considerata un simbol al bogatiei, ori intr-o astfel de pozitie, aceste energii vor fi suprimate; nu veti putea prospera.

3. Aveti grija ca frigiderul sau chiuveta sa nu fie asezate in fata masinii de gatit, deoarece veti avea conflicte, certuri si neintelegeri in familie. Apa si focul fiind in contradictie, asezarea plitei si a chiuvetei este foarte importanta. Conflictele si tensiunile genereaza energii negative. Plita si chiuveta asezate una langa alta slabesc energiile pozitive in bucatarie. Separati-le cu o piesa de mobilier.


4. Nu adunati in dulapuri lucruri si aparatura nefolosite. Este inevitabil ca praful sa se aseze pe ele. Curatati in mod regulat dulapuri, sertare, frigiderul, camara. Energia stagnanta nu este benefica pentru alimente.

5. Nu puneti plita langa fereastra sau luminator. Energia pozitiva chi va iesi prin ele imediat.

6. Aveti grija ca usa bucatariei sa nu fie in linie dreapta cu intrarea principala sau ce cea secundara. Energia chi va iesi din casa in felul acesta. Daca usile voastre sunt in linie dreapta, aveti grija ca usa bucatariei sa fie mereu inchisa, sau folositi plante pentru a incetini scurgerea energiei.

7. Pastrati plita in stare perfecta de functionare intotdeauna. Orice defectiune apare reparati-o imediat, veti evita in felul acesta posibile  probleme financiare.

8. Folositi plita zilnic. O plita nefolosita inseamna resurse si oportunitati neexploatate. Fie si numai pentru a incalzi apa pentru ceai, dar aprindeti rand pe rand ochiurile. Folositi si cuptorul din cand in cand, in loc sa incalziti numai in microunde.

9. Nu proiectati bucataria in Nord-Vestul casei, pentru ca vor apare elemente negative in familie. NV este locul unde „energia din ceruri” intra in casa, avand bucataria aici, aceste energii vor fi distruse. O astfel de locatie se numeste „ foc la portile cerului”. Capul familiei isi poate pierde locul de munca, agoniseala, sanatatea. Daca bucataria voastra este deja in NV, mutati plita intr-un alt sector.

10. Nu folositi obiecte cu forme ciudate in vasele in care gatiti, cum ar fi linguri de lemn, spatule.

Daca credeti in feng shui si sunteti pe cale sa va amenajati o casa noua, sper ca veti tine cont de aceste sfaturi si veti avea o bucatarie auspicioasa.

Exista multe alte sfaturi pentru un bun feng shui in casa, dar acestea raman pentru altadata. In caz ca nu puteti aplica aceste reguli, nu uitati ca in feng shui exista , de cele mai multe ori, remedii care pot sa ne rezolve problemele.

Sa aveti parte de multa sanatate, prosperitate si succes.

Cu tot dragul, babi 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: