Happyhomemaker88’s Warning~Do not Eat Starfruit if you are Kidney Patient ~ Atentie la Starfruit !


Buna ziua tuturor! 🙂

Supermarketurile si pietele noastre sunt pline, in raioanele respective, cu o multime de fructe exotice nemaivazute, nemaigustate dar foarte tentante. Se poate insa intampla ca unele dintre ele sa dauneze celor cu diverse probleme de sanatate. Unul dintre aceste fructe este Starfruit sau Carambola. Articolul a fost preluat de prietena noastra choesf dintr-un ziar din Kuala Lumpur.Eu vi-l redau pentru a trage un semnal de alarma: inainte de a incerca un aliment nou, informati-va despre proprietatile sale !

Iata deci cateva informatii despre Starfruit, un fruct tropical care poate fi fatal celor cu disfunctii renale de orice fel.
Articolul din ziar semnaleaza cazul unor turisti plecati in excursie in China si care au ajuns intr-un spital, in coma, dupa ce au mancat Starfruit… si n-a fost vorba de chimicalele cu care se trateaza fructele si legumele in zilele noastre, ci de efectul acestor fructe asupra celor care au probleme cu rinichii.

In interval de una la cinci ore dupa consumarea fructelor, acesti pacienti prezinta simptome specifice : sughituri, greata, voma, agitatie, insomnie, confuzie si convulsii… uneori deces. Un studiu facut la Universitatea din Sao Paolo a aratat ca sughiturile apar la 30 de cazuri din 32, voma la 2/3 dintre pacienti. Cele mai grave simptome sunt confuzia mentala si convulsiile.
Intoxicatiile cu Starfruit apar  in cazurile de insuficienta renala serioasa. Nu exista nicio dovada ca acest fruct ar afecta consumatorii cu rinichi sanatosi.

Gustul astringent-acrisor al fructului este dat de acidul oxalic. Un rinichi bolnav poate fi afectat daca se acumuleaza o cantitate mai mare de oxalati. Se pare insa ca mai exista o substanta daunatoare rinichilor bolnavi deoarece un alt aliment foarte comun, spanacul, contine o cantitate si mai mare de acid oxalic si totusi nu creaza astfel de probleme.

Cercetatorii brazilieni considera ca fructul contine o neurotoxina . Cei cu rinichi sanatosi, elimina aceasta toxina fara nici o problema. Daca rinichii nu functioneaza normal efectul combinat al acidului oxalic cu neurotoxina creaza probleme serioase. O bucatica mica, doar o jumatate de Starfruit sau o jumatate de pahar de suc pot cauza neplaceri serioase.

Tratamentul cel mai sigur in intoxicatia cu Starfruit este dializa imediata. Cand se constata simptomele descrise mai sus, dupa consumarea acestui fruct, consultarea medicului este obligatorie.

Cei care nu au probleme cu rinichii pot savura sucul sau fructul atat de apetisant. Dar… ca si cu alte alimente provenind din diferite zone geografice si cu care organismul nostru nu este obisnuit, trebuie sa avem grija, sa ne obisnuim treptat, sa mancam cu masura.

Va doresc multa sanatate. Cu tot dragul, babi

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: