Happyhomemaker88″ Easy Yummy Steamed Soy Sauce Chicken ~ Friptura de Pui cu Soya

Buna ziua tuturor!  🙂

” O reteta simpla, rapida si usoara” este refrenul din fiecare zi! Sper ca va place si voua acest refren pentru ca puii gatiti dupa reteta urmatoare o sa va placa sigur. Iata:

Ingrediente:
– pulpe de pui, dupa numarul mesenilor (ingredientele sunt pentru 3 pulpe mari)
– 4- cepe mai mici rase
– ½ cana sos de soya, sau mai mult, apreciati dupa numarul pulpelor
– 2 linguri sos oyster ( la fel ca la soia), sau mai mult
– 1-2 linguri ulei de susan
– 1 lingurita piper
– 1 lingurite zahar
– 1 lingura amidon de porumb

Cum  procedati:

1. Marinati pulpele cu toate ingredientele pentru cel putin 3 ore, dar mai bine de azi pe maine. Puiul va fi mai moale si mai suculent daca veti cresta pulpele din loc in loc.
2. Inainte de a gati, aveti grija sa repartizati uniform amidonul de porumb peste pui. Aveti doua posibilitati sa faceti puii : la cuptor, intr-o tava antiaderenta, acoperita cu folie cam 40 minute ( adaugati putina apa sau un strop de vin), apoi rumeniti, sau pe abur in bain-marie. Cand sunt gata, lasati vasul cu pui acoperit vreo 20 minute…stiti…ca sa se dezvolte « aromele ».
3.Taiati in doua doar cand s-a mai  racit putin, ca sa nu se rupa urat.
4.Serviti pe un platou cu felii de castravete si cu sos de chilli alaturi.
5. Serviti, de asemenea niste orez fierbinte peste care ati turnat sosul care a ramas de la pui….

Sa aveti pofta buna. Cu tot dragul, babi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: