Happyhomemaker88’s Buffalo Wings Dinner/ Lunch – Aripi de pui cu Garnitura

Buna ziua tuturor!  🙂


Avem din nou azi, o reteta usoara pentru a gati aripi de pui cu garniturile obisnuite: Coleslaw (salata de varza), Cartofi la Cuptor si sos Tabasco pentru „aroma”. Ce ziceti? Arata foarte apetisant, nu?


Ingrediente si Metoda:


– 2 kg aripi de pui mari ( asta pentru familia numeroasa a lui choesf  )- ajustati cantitatile dupa necesitati – taiati in doua
– piper dupa gust
-sare la fel
– 2 linguri sos soya


Amestecati toate ingredientele de mai sus intr-un bol mare si  masati bine aripile, pret de cateva minute. Puneti in frigider cateva ore, dar aveti grija cand le gatiti sa fie, din nou, la temperatura camerei.

Inainte de a praji aripile adaugati o cantitate de amidon suficienta ca sa le acopere bine ( 1 cana la 2 kg.)


Prajiti aripile la foc iute ca sa nu se usuce, pana devin aurii.

Lasati aripile deoparte si faceti sosul


– Sosul se face foarte simplu, de fapt nu prea avem ce sa facem decat sa-l incalzim 😆 : deci un flacon de Sos Barbecue, pe care il preferati, se amesteca cu  Sosul Tabasco, daca doriti sa fie picant; daca nu serviti Sosul Tabasco separat.

– ca sa revenim: topiti ¼ cana de unt intr-un vas, varsati tot flaconul de Sos Barbecue si amestecati bine

Cand sosul a dat in clocot, opriti focul si acoperiti complet aripile, in felul acesta:

Iata ce grozav arata!
–    daca va place cu sos mai mult, puteti adauga cam ¼ cana de apa, un strop de zahar brun, mustar dupa gust si ketchup la fel.


Cartofi la Cuptor:
–    inaine sa incepeti sa prajiti aripile, pregatiti cartofii:  spalati bine coaja cartofilor, dar nu-i decojiti! – – –   taiati pe lung in 4 sau dupa cat sunt de mari.
–    intr-o tigaie incalziti 2 linguri de ulei , caliti un minut niste usturoi zdrobit, adaugati ½ cana de apa calda, sare dupa gust, niste boia, piper.
–    adaugati cartofii, amestecati bine, fierbeti la foc mic, sub capac pana scade apa, cam 5 minute.
–    transferati-i intr-o tava si prajiti-i in cuptorul incalzit la 180* cam 50 minute



Coleslaw


Ingrediente si metoda:
–    1 varza mica si tare
–    1 morcov
–    1 ceapa mare
–    1 cana maioneza
–    zeama de lamaie, sare, piper si zahar dupa gust
Taiati fin varza, ceapa si morcovul, puneti-le pe toate intr-un bol. Amestecati maioneza si potriviti dupa gust cu lamaie, sare, zahar si piper. Amestecati bine, acoperiti cu un strat subtire de maioneza si puneti in frigider pentru vreo 2 ore. Salata va fi mai gustoasa daca sta putin.



Masa este gata!


Sa aveti pofta buna. Cu tot dragul, babi 🙂

2 comentarii

  1. Olimpia said,

    Mai 27, 2009 la 06:23

    super!

  2. rozalia said,

    Mai 27, 2009 la 10:30

    Bine ai venit, Olimpia! 🙂

    Ma bucur ca te tenteaza aripile de pui. Sa ne scrii daca au fost apreciate de familia ta.

    Te pup, babi


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: