Happyhomemaker88’s Easy Nutritious Milk & Corn Soup – Supa de Porumb Dulce


Buna ziua tuturor! 🙂


Reteta care urmeaza provine de la dna Sachiko Hoshizawa care gazduieste o emisiune de mancaruri asiatice pe un canal de televiziune, numit „Dosanko Cooking”. Avem si noi sansa, datorita piretenei noastre choesf, sa invatam cateva retete sanatoase si simple din bucataria Japoneza. Va oferim o supa de porumb cu lapte. Porumbul trateaza anemia, constipatia si guta, astfel:


Pentru guta : fierbeti 2 stiuleti proaspeti in 4 -5 cani de apa timp de 45 minute, strecurati si lasati sa se raceasca. Puneti in frigider si beti de 3 ori cate o cana pe zi. Dupa ce se linistesc crizele, reduceti doza la 1 cana pe zi.


Taratele de porumb protejeaza inima, scad colesterolul cand se mananca in fiecare zi. Fibrele solubile din porumb fixeaza moleculele de colesterol si le elimina.


Porumbul este bun pentru rinichi si caile urinare. Mancati in fiecare zi un stiulete bine fiert pentru asta. In caz ca aveti nisip, fierbeti 4 linguri matase de porumb in 2,5 cani de apa timp de 20 minute. Strecurati, raciti si beti ½ cana la 4 ore.


Porumbul este o sursa importanta de vitamine B1, B5, C, E, acid folic, magneziu si fosfor. Contine proteine putine, dar este considerat o sursa buna de carbohidrati, fibre si acizi grasi sanatosi. Protejeaza inima si ochii celor in varsta.

Dosanko Cooking – Supa Hranitoare cu Lapte si Porumb


Ingrediente:
– 2 cani porumb dulce proaspat sau congelat
– 2 cani apa
– 2 cani lapte cu continut redus de grasime
– ½ cana bacon taiat bucati mici
– 1 lingura vin – optional
– amidon dizolvat cu putina apa pentru ingrosare
– sare si piper dupa gust


Cum procedati:


1. Puneti la fiert apa cu baconul, reduceti focul si fierbeti 10 minute.
2. Adaaugati porumbul, laptele si vinul, fierbeti 10 minute.
3. Ingrosati, dupa gust, cu amidon.
4. Opriti focul, potriviti cu sare si piper.
5. Serviti fierbinte sau rece de la frigider.


Dna Hoshizawa ne recomanda aceasta supa pentru zilele fierbinti de vara. Alina durerile de gat dar le si previne. Trecuta prin blender, este o supa crema foarte hranitoare pentru cei varstnici sau cei care, ocazional, nu pot sa manance mancare solida.


Sa aveti pofta buna! Cu tot dragul, babi 🙂


PS: Multumim choesf pentru reteta si informatiile interesante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: