Dosanko Cooking – Japanese Panfried Curry Fish with Julienned Ginger – Peste cu Ghimbir

O doamna chef de la Dosanko Cooking


Buna ziua tuturor! 🙂


Va oferim, pentru weekend , inca o reteta simpla si rapida ca de obicei. O mancare usoara si sanatoasa, o reteta care foloseste sare si ulei foarte putin, pestele frigandu-se mai mult datorita temperaturii vasului. Iata:


Peste prajit cu felii de ghimbir


Ingrediente:
– 200 gr file de peste, preferabil cu piele, taiat felii subtiri de 2 cm
– 1 lingurita rasa curry pudra
– ½ lingurita rasa piper
– sare cat e nevoie
– 1 lingura ulei de gatit, de masline sau unt
– 2 linguri ghimbir taiat julienne
– 1 lingura sos de soya
– 1 lingura vin in care ati dizolvat ½  lingurita zahar sau vin dulce
– 2 linguri de ridiche alba, rasa – la mancarurile japoneze se foloseste des ridichea pentru ornat


Cum procedati:


1. Puneti feliile de peste, curry, sarea si piperul intr-o punga de plastic si scuturati bine ca sa se acopere pe ambele parti; puteti folosi si alta metoda.
2. Incalziti 1 lingura de ulei intr-un vas antiaderent. Puneti pestele si ghimbirul si caliti pana e aproape gata.
3. Adaugati sosul de soya si vinul si gatiti pana e gata.
4. Serviti cu ridiche rasa si orez fierbinte.


O noua reteta gustoasa a doamnei Hoshizawa…


Sa aveti pofta buna. Cu tot dragul, babi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: