Happyhomemaker88’s Easy Yummy Honey Teriyaki Chicken – Pui Teriyaki cu Miere


Buna ziua dragi prieteni/ e ! 🙂


Pentru inceput, iata un fragment din mesajul lui choesf:
„ Inainte de a va oferi reteta de azi as vrea sa va explic de ce toate retetele mele sunt usoare si gustoase. In primul rand as vrea sa incurajez pe  cei/ cele care sunteti incepatori/ incepatoare in ale gatitului si in bucataria chineza… si sunt sigura ca, dupa ce le-ati incercat, ati constatat ca sunt intr-adevar usor de urmat.
Sunt gustoase „yummy”, pentru ca dupa parerea mea orice mancare gatita acasa, cu drag pentru cei dragi nu poate fi decat gustoasa, oricat ar fi de simpla.”
Poate cineva sa o contrazica? 😉
Ca sa revenim la puiul nostru… Oricat de simpla este reteta, acest pui si-a gasit loc in meniul pentru Reunion Dinner – Ajunul Anului Nou Chinezesc , ca un fel preferat al copiilor. Iata:


Ingrediente:


– 2 pulpe intregi ( sau in functie de numarul mesenilor) dezosate dar cu pielita pe ele, spalate si uscate cu prosop de hartie; puteti gati si piept, dar va fi mai uscat.


Marinata:
–    2 linguri sos oyster
–    2 linguri sos soya
–    sare dupa gust
–    2 linguri vin indulcit cu putin zahar sau orice vin dulce
–    2 linguri suc de ghimbir sau 1.5 lingurita pudra
–    1 lingurita zahar brun
–    2 linguri usturoi zdrobit fin
–    1 lingurita amidon
–    1 lingurita piper


Alte ingrediente:
– 2 linguri miere
– 2 linguri unt si 2 linguri ulei de gatit


Cum procedati:

1. Marinati puiul cu ingredientele de mai sus, masand carnea viguros cam 5 minute. Puneti de-o parte macar 2 ore sau peste noapte.Daca nu aveti timp frecati carnea cu marinata 10 minute. O gatiti la temperatura camerei !
2. Intr-o tigaie antiaderenta incalziti uleiul si untul.
3. Puneti la fript cele 2 copane cu pielea in jos, la foc iute. Dupa 2 minute reduceti focul la mediu si acoperiti tigaia. Frigeti inca 3 minute.
4.  Intoarceti carnea usor si mai frigeti 3 minute.
5. Adaugati mierea si aveti grija sa acopere bine puiul.
6. Opriti focul si acoperiti cratita. Lasati puiul sa se mai friga in vasul incins. In felul acesta va fi moale si zemos.
7. Dupa 15-20 minute, taiati carnea in doua si serviti cu garnitura preferata. Daca serviti cu orez, scurgeti peste el putin sos ramas in tigaie.


Sa aveti pofta buna. Cu tot dragul, babi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: