Happyhomemaker88’s Delicious Onion Cinnamon Chicken Stew – Tocanita de Pui cu Ceapa si Scortisoara


Buna ziua tuturor! 🙂

Azi va oferim reteta unei mancari preferate in familia prietenei noastre. Sotul ei este principalul amator de aceasta „tocanita” de pui. Ii place atat de mult incat nici nu mai vrea altceva decat o portie de orez alaturi.
Iata cum arata o portie aburinda…proaspata… „aromata” de Tocanita de Pui cu Ceapa si Scortisoara.



Se gateste foarte usor; este poate cea mai simpla reteta, doar cateva ingrediente sunt necesare ca sa obtinem o mancare de pui gustoasa si ” aromata”. De obicei aceasta tocanita este insotita de o mancare de legume si o supa hranitoare , iar familia este foarte multumita. Iata pictorialul acestei retete, ca sa va fie si mai usor.


Ingrediente:


– 3 pulpe mari de pui,sau dupa numarul mesenilor, taiate bucati mai mici, marinate  cu 2 linguri sos oyster, 3 linguri sos de soya, sare si piper cat e nevoie, pastrate in frigider cateva ore sau peste noapte



– 1 baton mare de scortisoara rupt in bucati mai mici, 4 cartofi mari ( taiati mare pe lung), 5 cepe mari felii ( cu cat e ceapa mai multa cu atat e mai gustos)

Cum procedati:
1. Incalziti 2 linguri de ulei vegetal sau de masline.
2. Adaugati puii cu marinata cu tot si amestecati cam 3 minute, ca sa ramana carnea suculenta.



3. Adaugati cartofii, ceapa si scortisoara, sare, 2 linguri sos oyster si amestecati timp de alte 3 minute.



4. Adaugati cam 2 cani de apa, sau cat sa ajunga apa la jumatate din nivelul amestecului din cratita. Amestecati bine si lasati sa dea in clocot.
5. Reduceti focul si lasati sa fiarba cam 40 minute; aveti grija sa amestecati des deoarece apa nu acopera tot si nu va fierbe uniform.
6. Dupa 40 minute, daca sosul nu e destul de gros, adaugati niste amidon dizolvat in apa.
7. Verificati gustul: adaugati la nevoie sare si sos de soya.



Tocanita de Pui cu Ceapa si Scortisoara este gata. Daca membri familiei voastre mai pot avea putina rabdare ( deoarece „ aroma” tocanitei este atat de imbietoare incat se simte in toate bucataria…) lasati-o sa stea macar o jumatate de ora ca sa se omogenizeze gusturile.

Sper ca aceasta mancare sa va placa  si voua. Serviti cu orez fierbinte.

Sa aveti pofta buna. Cu tot dragul, babi 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: