Happyhomemaker88’s: Paella in Chinese Wok – Paella Spaniola in Wok


Buna ziua tuturor si sa aveti o saptamana frumoasa! 🙂

Cand nu aveti chef de stat prea mult in bucatarie, care-i solutia?  Sa gasim un fel de mancare care se face repede, e gustos si cuprinde toate elementele: carbohidrati, carnuri diverse si legume: pui cu orez, spaghetti sau diverse mancaruri cu paste.

Cine nu a gustat macar odata Paella, mancarea spaniola cu orez? Paella este o mancare traditionala din Valencia, iar acest nume inseamna in dialectul local  „tigaie”.Noi vom gati aceasta mancare in wok, ca sa-i dam si o „aroma” chinezeasca 😉

Trei sunt ingredientele-cheie pentru Paella: orezul, sofranul si uleiul de masline. Daca cumva nu gasiti sofran, puteti inlocui cu niste boia dulce si ½ lingurita pudra de turmeric, pentru culoare.

Sper sa incercati aceasta reteta pentru ca este deosebit de gustoasa si „aromata”.Fotografiile va vor simplifica treaba. Iata reteta pentru 8 persoane:

Ingrediente:


– taiati in cuburi de dimensiunea dorita : rosii, ardei gras galben si rosu, fasole verde frantuzeasca.


– 2 cepe felii, 2 linguri ( sau dupa gust) sofran, 1 lingurita boia, 6 catei de usturoi zdrobit.


– cativa creveti spalati si asezonati cu niste sare si piper


– niste somon, taiat bucati, asezonat cu sare si piper


– ½ pui taiat bucati mici, asezonat cu sare si piper
– 5 cani si jumatate orez
– 2 cuburi supa de pui
– sare dupa gust
– 2 lingurite zahar
– mult piper proaspat macinat
– ulei de masline
( optional, apa la nevoie)

Cum procedati:

1. Dupa ce ati marinat carnea asa cum am aratat mai sus, spalati orezul si masurati apa necesara pentru fiert. Este si mai gustos daca il fierbeti in supa de pui sau de peste,dar merge si in apa.
2. Puneti-le de-o parte.
3. Incalziti ulei in wok.
4. Mai intai caliti usturoiul, apoi adaugati ceapa.
5. Dupa 2 minute adaugati bucatile de pui si caliti, amestecand, cam 3 minute ca sa se combine gusturile.
6. Adaugati apa/supa masurata pentru orez, sofranul, boiaua, rosiile si ardeii grasi.
7. Dati in clocot si, la foc mic, lasati sa fiarba cateva minute, tot ca sa se stabilizeze gusturile.
8. Adaugati restul ingredientelor: orez, somon, creveti, cuburile de supa, sare, zahar si piper.
9. Cand a dat in clocot verificati de sare: lichidul trebuie sa fie usor sarat, pentru ca orezul va prelua surplusul.
10. Reduceti focul si fierbeti amestecand des pana sunt gata toate ingredientele. La nevoie mai adaugati apa ca sa nu se prinda orezul.
11. Fierbeti sub capac. Dupa cateva minute amestecati astfel ca orezul de la fund sa fie deasupra si vice-versa.Fierbeti in continuare sub capac alte 2 minute.
12. Adaugati fasolea verde, aveti grija sa ramana crocanta cand e gata Paella.
13. Daca scade prea mult si nu s-a fiert orezul, mai adaugati putina apa/supa.  Amestecati ca sa se repartizeze uniform ingredientele.


14. Tot lichidul trebuie sa fie aborbit de orez, mai scazut decat in poza de sus.
15. Inchideti focul si lasati Paella 15 minute sub capac, ca sa se termine fierberea.
16. Serviti fierbinte cu Parmezan si mult piper deasupra.


O Portie de Paella cu cateva felii de castravete alaturi.
Sa aveti pofta buna. Cu tot dragul, babi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: