Beaf Rendang by Happyhomemaker88- O reteta pictorial – Curry de Vita

Buna ziua tuturor! 🙂

Va ofer azi poate cea mai cunoscuta mancare Malaieziana, de un gust deosebit… numai buna pentru cei care stiu sa aprecieze „aromele” acelei parti de lume, dar si pentru cei doritori sa se familiarizeze cu ele.

Sa ne apucam de treaba si … nu va nelinistiti, nu este atat de complicat pe cat pare. Cititi in tihna de doua ori si o sa vedeti. Pozele multe pe care le-am primit de la choesf ne vor ghida sa gatim aceasta reteta de casa cu rezultat absolut delicios.

Ingrediente si metoda:

–  2 kg carne macra, frageda de vita tanara, manzat chiar, taiata bucati de 2 ,5 cm marinata doar cu sare si niste fragezitor de carne ( Kotany). Puneti-o la frigider pana ii vine randul.

– tocati in blender cu o cana de apa ingredientele din urmatoarele 2 poze: cam 2 cm din capatul a  5 cozi de iarba lamaioasa, 20 fire de ardei iute fara samburi, dar mai adaugati si fulgi ca sa fie picant ( dupa gust), o capatana de usturoi, o bucata de ghimbir de 3 cm, curatat de coaja,  25-30 de arpagic curatat ( vedeti ca e ceva mai mare decat la noi) .


–  alte 4 fire de iarba lamaioasa, taiate in doua la capat care nu se toaca se vor adauga la fiert



….1 – 1,5 cana de nuca de cocos rasa si rumenita fara grasime . Aceasta va da o „aroma” deosebita oricarui rendag Malaiezian , este un ingredient obligatoriu pentru orice curry.


– 1 frunza de turmeric, taiata mai mare, sau 1 lingurita pudra daca nu gasiti
– 2 linguri de chimen si fenicul pudra, sau coriandru
– 500 ml lapte de cocos din conserva
– 1 cana de apa
– sare si piper dupa gust
– 1 cana de ulei, dar nu de masline

Cum procedati:

1. Incepeti prin a fierbe 3-5 minute condimentele date prin blender, pana cand aproape tot lichidul a scazut.
2. Adaugati uleiul si continuati 10 minute fierberea.
3. Adaugati iarba lamaioasa, chimen, fenicul, frunzele de turmeric, laptele de cocos, apa si dati in clocot.

4. Adaugati carnea. Dupa ce a dat in clocot reduceti focul doar cat sa butoneze.
5. Lichidul va scadea,asa ca amestecati des ca sa nu se arda la fund si sa arate ca in poza.
6. Dupa 20 minute adaugati nuca de cocos – Kerisik – si continuati sa amestecati, asa cum se vede in pozele de mai jos.


… dupa cum vedeti, lichidul din curry scade incetisor, mancarea se usca si asa si trebuie

… se tot usca, dar continuati sa fierbeti si sa amestecati…

… si mai uscat, dar aproape gata…

7. Puneti acum sare si piper, mai devreme ar fi uscat carnea. Tineti minte ca mancarea trebuie sa fie usor sarata pentru ca se va sevi cu orez alb sau paine.

8. Daca preferati sa aveti mai mult sos decat in poza de jos, puteti sa n-o scadeti asa de tare sau sa-i mai puneti niste apa, dar putina

Gata! Beef Rendang – ul, sau Curry Malaiezian de vita este gata,  facut de manutele voastre harnice! Dar ce „aroma”  in bucatarie!

Rendang-ul este mai gustos daca sta o zi.Experimentati si o sa vedeti diferenta. Puteti sa-l tineti in frigider si o saptamana incalzind doar cat sa mancati odata la doua zile.

Este o mancare scumpa in Malaiezia din cauza ingredientelor si a duratei pregatirii. O portie de 200 gr costa 3 $, dar costul ingredientelor este de 18 $ ,astfel ca facuta in casa socoteala se schimba…

Sper ca veti incerca aceasta reteta! Nu veti fi dezamagiti. Astept sa-mi spueti cum a iesit si daca v-a placut.

Sa aveti pofta buna. Cu tot dragul, babi  🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: