Placinta cu Key Lime – Pauline’s Key Lime Pie

Dragi prieteni / e! 🙂


Reteta urmatoare o avem de la mama lui Chef Jon, Pauline. Chef John scrie la sectiunea mancaruri de pe About.com si are propriul blog de video retete gratuite pe care il gasiti in Blogroll, daca doriti sa accesati.


Reteta de Placinta cu Key  Lime a parut foarte tentanta, sustinuta fiind de un video detailat, ceea ce a simplificat mult lucrurile. Multumim lui Chef John ca a pornit acest videoblog si ca ne invata cum sa gatim ca niste Chef adevarati. Iata reteta pentru Placinta cu Key Lime, care pot fi inlocuite cu lime obisnuite.


Ingredientele sunt pentru 2 blaturi:
–    un varf de sare
–    2 cani faina
–    3/4 cana unt
–    5-6 linguri apa dintr-un pahar in care ati pus 2 cuburi de gheata


Umplutura pentru o placinta :
–    3 oua mari
–    3 lime mari ( ½ cana suc)
–    1 cana lapte condensat indulcit ( LaDorna sau Hulala , smantana dulce in supermarketurile noastre )
–    un strop de colorant alimentar verde
–    coaja de lime pentru ornat
–    frisca pentru ornat


Cum procedati:
1.    Amestecati faina, sare si unt cu furculita, ca si cand ati face pure de cartofi.
2.    Apoi cu mana omogenizati blatul fara sa framantati de fapt. Impartiti in doua portii.
3.    Puneti niste faina pe planseta si, cu mana presati blatul de cateva ori, intinzandu-l.
4.    Luati apoi sucitoarea si intindeti atat cat e nevoie pentru forma de placinta.
5.    Puneti blatul in forma, surplusul de aluat presati-l pe margine si ondulati-l apasand cu degetul.
6.    Intepati cu furculita suprefata blatului.
7.    Coaceti in cuptorul la incalzit la 205*  10-12 minute pana incepe sa se coloreze.


Pentru umplutura:
–    Blatul trebuie sa fie complet rece cand puneti umplutura !!!
–    Puneti limele in microunde pentru 10 secunde; rulati-le pe masa apasand usor de cateva ori; astfel le veti putea stoarce pana la ultima picatura. 😉
–    Puneti ouale,zeama de lime si laptele condensat intr-un bol si bateti cu mixerul pana se ingroasa ca smantana de la piata.
–    Adaugati o picatura de colorant verde; aveti grija sa nu inverziti prea tare.
–    Varsati „crema” peste crusta RECE de placinta si coaceti la 180* 30 minute.
–    Dupa ce s-a racit, puneti in frigider pana in momentul servirii.


Serviti cu o lingura de frisca deasupra pe care presarati putina coaja rasa de lime.


Sa aveti spor la treaba si pofta buna.Cu tot dragul, babi 🙂

PS: Am o problema cu postarea link-urilor, dar daca veti da copy/paste acesta va va duce la video cu pricina:

http://foodwishes.blogspot.com/2007/07/paulines-key-lime-pie-pre-op-pastry.html

Anunțuri

2 comentarii

  1. dana said,

    Mai 2, 2009 la 12:28

    Oricat ma straduiesc nu pot tine pasul cu tine ! Am facut puiul Malaezian, de dimineata am pregatit marinata pentru carne la gratar, acum am pe foc compozitia de la Placinte Chinezesti , iar tu pui desertul asta care tare-mi face cu ochiul ! Nu mai pot ! Cred ca eu am o problema .Le vreau pe toate deodata . Dar imi plaaaaaaacccccccc !!!!!!!!!
    te pup
    dana

  2. rozalia said,

    Mai 2, 2009 la 12:32

    😆 Lasa, nu te plange ! Stiu eu ca poti….Ai vazut ce simplu e desertul…e gata una,doua. Ma bucur ca-ti plac si ma bucur ca iti faci timp sa-mi spui.

    Te pup si eu, cu tot dragul, babi 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: