Oriental Pork Chops by Happyhomemaker88 – Cotlete de Porc Orientale cu Garnitura

Cotlete Orientale de porc, Cartofi la cuptor ( vezi reteta la garnituri), Varza chinezeasca inabusita ( gasesti la legume), Rosii la gratar.


Buna ziua tuturor! 🙂

Va ofer azi un meniu de pranz sau de cina, daca doriti… bogat, gustos si „aromat „ dar la fel de simplu de facut ca alta data. Adaptabil si la o masa in aer liber.

Acest meniu este o combinatie de mancare Chinezeasca si Occidentala, dar asta ii sporeste doar farmecul si combinatia de gusturi si „ arome” .Ca zic asa… cand Estul intalneste Vestul ! Priviti:  😉



Mmmmmmmmm….splendid!


Ingrediente ( pentru 6 persoane) :

– 15 cotlete ( cam 2 kg cu os ca sa fie mai suculente)

– ½ cana sos de soya

– 3 linguri sos oyster

– ¼ cana vin sec

– sare dupa gust

– 3 linguri zahar brun

– 3 linguri amidon de porumb

– 2 linguri ulei de susan

– ¼ cana suc de ghimbir sau 1,5 lingurita pudra

Cum procedati:

1. Spalati si uscati cu servet de hartie carnea. Crestati-o din loc in loc ca sa nu se rasuceasca la prajit, cam la 2 cm.

2. Intr-un bol mare amestecati ingredientele pentru marinata. Vinul si amidonul vor fragezi carnea.

3. Puneti cotletele in marinata si masati-le 3-5 minute cu… tot dragul… pentru cei dragi…. 😉 Carnea va deveni moale si suculenta.

4. Acoperiti bolul si lasati la marinat cel putin 3 ore, mai bine peste noapte. Daca nu aveti timp, masati carnea inca vreo 10 minute ca sa  patrunda …. „aromele”

5. Inainte de a gati, carnea trebuie sa fie la temperatura camerei.

6. Intr-un wok sau o tigaie antiaderenta incalziti un amestec de ulei si unt, doar cat sa acopere fundul tigaii. Uleiul nu va lasa ca untul sa se arda, iar gustul va fi superb. Daca doriti, puteti gati cotletele in cuptor, sub folie ca alta data, sau la gratar la umbra  nucului…

7. Frigeti cotletele cate 3 minute pe fiecare parte, sau pana sunt gata. Aveti grija sa nu le uscati. Mentineti cotletele calde, pana pregatim sosul.

8. Pastrati cam 3 linguri de ulei in care ati prajit, adaugati ce-a ramas din marinata si ½ cana de apa. Dati in clocot si fierbeti 2 minute. Potriviti la gust cu sos oyster,soya,sare ,piper, dupa nevoie. Ingrosati sosul cu amidon dizolvat in putina apa. Fierbeti putin.

Asta – i tot. Sper ca va va placea la fel de mult ca alta data!

Cartofii la cuptor ii stiti deja :


Rosiile la gratar:



Acestea se fac cel mai simplu.Puteti sa le coaceti pe carbune si sa le serviti cu sos. Vor avea un gust deosebit insa, daca le prajiti cat sa le plesneasca coaja in uleiul in care ati facut cotletele. 😉 Mmmm…. Daca le faceti la gratar pregatiti un sos din ulei de masline, usturoi zdrobit, soya, oyster, sare, piper dupa gust si 3 fire de marar pentru ornat.

In sfarst, varza chinezeasca:



Sa aveti pofta buna. Cu tot dragul, babi 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: