Happyhomemaker88’s Nutritious Lung Cleansing Soup – Supa de Macris pentru Curatarea Plamanilor

Buna ziua, tuturor! 🙂


Vorbim azi, din nou, de sanatate si de remediile naturiste ale Medicinei Traditionale Chineze (MTC). Va propun o supa usor de facut si foarte gustoasa, doar cunoasteti macrisul, acest concentrat de vitamine si saruri pe care ni-l ofera natura la inceputul primaverii.
Reteta provine de la o doamna vindecator pe care prietena noastra choesf o viziteaza cand are probleme. Acesta doamna in varsta este o comoara de informatii despre diferite ierburi si ceaiuri, supe pentru tratamente naturiste ale diverselor afectiuni, o arta pe care a mostenit-o de la bunica ei. Avem privilegiul sa ne bucuram si noi de cateva dintre tratamentele ei.
Aceasta supa se recomanda cu insintenta fumatorilor activi si pasivi, celor care traiesc in medii poluate, ca fiind foarte eficace pentru curatarea plamanilor. Fumatorii ar trebui sa manance aceasta supa macar odata pe saptamana. Iata reteta:

Ingrediente ( pentru 6 persoane) :


– 1 kg macris, frunze si tulpini
– 500 gr carne slaba de porc sau piept de pui dezosat, taiata bucatele
– 1 cana de curmale fara samburi
– 3 L apa


Cumm procedati:
Puneti toate ingredientele intr-o oala, dati in clocot si adunati spuma. Lasati-o sa fiarba butonad 4 ore! Potriviti de sare. Ati obtinut o supa gustoasa si hranitoare, cu valente curative in special in curatarea plamanilor de depuneri. O puteti servi cu orez fierbinte.


Nota prietenei noastre: este important sa puneti mult macris si sa fierbeti 4 ore pentru a inlatura efectul puternic de „racire” a organismului pe care il are macrisul. Supa va deveni hranitoare si va curati plamanii de toxine si depuneri.


Puteti gati o varianta mai putin concentrata a acestei supe cu mai putin macris, fiert cu un cub de supa ,adaugati carnea preferata( creveti, peste, porc sau pui) potriviti de gust si fierbeti doar cat e nevoie. In felul acesta supa va va ‚”racori” in stari febrile, cu dureri de gat, de cap, raceli.


O alta calitate a macrisului: contine mult fier si deci este foarte bun in tratarea anemiei. In acest caz se recomanda sa-l puneti in salata de cruditati.


Sa fiti sanatosi si sa aveti pofta buna. Cu tot dragul, babi 🙂

PS : Cei interesati pot pune macris in congelator pentru curatarea regulata a plamanilor in tot cursul anului. 😉

Anunțuri

4 comentarii

  1. Diana said,

    Iunie 23, 2009 la 22:20

    posteasem din greseala la alt articol 🙂 m-ar interesa sa stiu unde as putea gasi macris 🙂 multumesc

    • rozalia said,

      Iunie 24, 2009 la 10:43

      Bine ai venit, Diana! 🙂

      Macris gasesti primavara si toamna in piata.Cel putin in orasul meu este din abundenta.Daca nu, va trebui sa gasesti pe cineva de la tara sa-ti arate unde creste cel salbatic. La noi, il gasim pe digurile de pe malul raului.Medicina naturista romaneasca vorbeste despre proprietatile sale curative in probleme de digestie, dar mai ales pentru regenerarea ficatului. Se spune ca e mai bine sa-l consumi proaspat, dar vei gasii numeroase retete de ciorbe si sosuri care iti vor placea in mod sigur. In ce priveste conservarea pentru iarna, daca te intereseaza, mai vorbim. Sper sa gasesti si sa-ti fie de folos.

      Cu tot dragul, babi 🙂

  2. anca said,

    August 29, 2010 la 11:18

    salut! ma intereseaza cum se poate pune macrisul pe iarna la borcan. multumesc

    • babi said,

      August 29, 2010 la 11:28

      Bine ai venit, Anca! 😀

      Eu stiu doar un singur mod de conservare, in caz ca nu-l poti congela: il speli bine de tot; intr-un vas potrivit cu cantitatea pui un strop de ulei, adaugi macrisul si il calesti la foc foarte mic, amestecand mereu, pana scade toata zeama pe care o lasa; ai grija sa nu ajunga sa se prajeasca pentru ca ii schimba gustul si calitatile; apoi adaugi aspirina pisata si pui in borcane; cat sunt fierbinti, le infasori intr-o patura ca sa se raceasca incet…sau poti congela si sub forma de pasta, in cutii de plastic sau pungi; in felul acesta ocupa mai putin loc; daca optezi sa congelezi nu mai pune aspirina.

      Sper sa-ti fie de folos. Cu tot dragul babi 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: