Happyhomemaker88’s Pandan Leaf Fried Chicken – Pui in frunze de Pandan


Buna ziua, dragi prieteni/ e ! 🙂

In general evit sa gatesc mancaruri prajite in ulei mai bine zis nu fac deloc, desi cat de gustoase sunt! Traditia Chineza nici nu le recomanda decat in zilele racoroase deoarece cand e cald, aceste mancaruri pot sa ne dea dureri de cap, de gat si chiar tuse. Si totusi… sunt atat de « aromate » si de gustoase….

Va ofer azi mancarea mea preferata de pui, sau nici nu mai stiu, una din multele preferate… Spun asta datorita « aromei » pe care o vom folosi si care mie imi place la nebunie ! Este vorba de extractul de Pandan. Va voi oferi mai intai reteta originala a lui choesf, pentru aceia dintre voi care locuiti in orase mari, unde la supermarket sau in Chinatown gasiti frunze de Pandan. Apoi va voi da si varianta mea simplificata pe care o gatesc cu esenta de Padan. Gustul este acelasi, doar aspectul difera. Va mai aduc aminte cu placere ca am deshis magazinul online, unde veti gasi in curand si aceasta esenta.

Aceasta mancare de pui este o versiune a celei Thailandeze, dar este mult mai « aromata ».In general preferam sa gatim copane de pui cu os, ca sa ramana carnea mai suculenta ; altfel se poate usca la prajit.

Exista, de asemenea, varianta mea de Pui cu Pandan la Cuptor, ceva mai simplu de facut, poate mai sanatoasa…dar la fel de apetisanta. In orice caz, mie imi place foooooooaaarte mult !

Ingrediente :

–    7 pulpe de pui taiate in doua
–    14 frunze de Pandan sau 1 lingurita desert de esenta – sau dupa gust
–    14 scobitori

Marinata :

–    5 arpagicuri si 5 catei de usturoi tocati marunt impreuna
–    1 lingurita curry, sau mai putin, dupa gust
–    sare cat e nevoie
–    2 lingurite zahar, sau dupa gust
–    1 lingurita piper
–    3 linguri sos oyster
–    3 linguri amidon de porumb
–    cei care nu gasiti frunze de pandan la supermarket sau in Chinatown, adaugati la marinata 1 lingurita desert esenta de pandan…experimentand veti vedea ca se poate si putin mai mult

Cum procedati :

1.    Marinati carnea cat mai mult, daca se poate peste noapte, frecand-o cu amestecul de mai sus.
2.    A doua zi, inainte de a gati, mai frecati carnea cu marinata vreo 3 minute.
3.    Impachetati fiecare bucata de pui intr-o frunza de pandan si infigeti o scobitoare. Daca folositi esenta, ea este deja in marinata.
4.    Incalziti ulei suficient, dar nu mult pentru a praji bucatile de pui cate 5 minute pe ambele parti. Partea cu pielea o prajiti ultima.

Daca optati pentru varianta la cuptor, asezati puii in tava, puneti peste ei restul de marinata si un strop de apa si ulei, acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incalzit la 180* cam 45 minute.Verificati.

Scoateti folia, cresteti temperatura la 240* si rumeniti. Serviti cu o salata de castraveti cu marar si cu niste cuburi de gheata ca sa echilibrati caracterul yang al mancarii.

Sa aveti pofta buna. Cu tot dragul,babi 🙂

2 comentarii

  1. MeMe said,

    Februarie 24, 2014 la 15:12

    de unde as putea procura frunze de pandan in Bucuresti?

    • babi said,

      Februarie 24, 2014 la 15:18

      Buna MeMe! Mi-e teama ca nu vei gasi, eu am cautat degeaba. Cel mult esenta de pandan, ar putea fi in magazinele de condimente chinezesti sau la Dragonul Rosu. E foarte buna in mancare dar si in unele prajituri/checuri. 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: