Maruya – Banane in aluat – by Xia

Buna ziua tuturor! 🙂

Azi e zi de rasfat, sper ca nu aveti nimic impotriva. 😉 Este un desert cu dedicatie pentru buna mea prietena Dana.

O gustare dulce din Filipine…  Se face repede, este un desert usor, dar …. hranitor. Asociati-l cu o masa usoara compusa dintr-o salata.

Maruya sau Banane in aluat

Ingrediente:

–    1 cana faina
–    1 lingurita praf de copt
–    un varf de sare
–    2 linguri zahar
–    4 linguri lapte
–    1/3 cana apa
–    1 ou batut
–    4 banane coapte
–    ½ cana ulei
–    Zahar farine – optional

Cum procedati:

1.    Amestecati faina, praful de copt, sarea si zaharul. Adaugati laptele, apa si oul batut si omogenizati.
2.    Taiati bananele in lung, dati-le prin faina si apoi prin amestecul de mai sus. Prajiti-le pana la auriu, sugativati pe prosop de hartie; pudrati-le cu zahar. Sau:

Serviti banananele fierbinti, cu inghetata de vanilie deasupra, decorata cu cativa stropi de sos de ciocolata.

Sa aveti pofta buna. Cu tot dragul, babi 🙂

2 comentarii

  1. anamaria gabur said,

    Aprilie 22, 2009 la 13:46

    „suna” ff bine Maruja, insa bananele cu ce fructe ar putea fi inlocuite?

    Va poop si va multumesc.

  2. rozalia said,

    Aprilie 22, 2009 la 14:40

    ” Maruya” sunt doar banane. Poti sa incerci reteta cu niste mere tari, nu foarte zemoase gen Jonathan.Dupa ce le decojesti, scoti cotorul cu un obiect special facut pentru asta si tai rondele de 1 cm grosime. Mai departe urmezi reteta!

    Sa ne spui cum ti-a placut. Cu tot dragul, babi 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: