Mancare de Legume cu Linte – by Xia

Buna ziua, dragi prietene! 🙂

Pentru astazi v-am pregatit o reteta de mancare de legume tot din Filipine, foarte gustoasa dar si ceva mai elaborata decat altele. Nu va faceti griji, nu dureaza mult gatitul. Combinatia legumelor si a condimentelor o face deosebita. Iata reteta:

Ingrediente:

– 1/2 cana linte, pusa la muiat de cu seara
– 200 gr. morcovi fasii
– 1/2 lingurita curcuma pulbere
– 200 gr.fasole verde frantuzeasca, taiata la 2 cm
– 200 gr. conopida desfacuta in rozete
– 200 gr. varza taiata grosolan la 3 cm
– 200 gr. vinete taiate cuburi
– 2 ardei rosii taiati in fasii, curatiti de seminte
– 2 ardei verzi taiati la fel
– 1 L lapte de cocos (daca nu gasiti folositi lapte de vaca,dar nu va fi la fel de aromat si va trebui sa suplimentati condimentele dupa gust)
– 1 lingurita pasta de tamarind diluat cu 150 ml apa, sau daca nu gasiti, otet de mere
– 5 linguri ulei

Condimente (A)
– 5 linguri curry
– 2 cm ghimbir ras sau 1 lingurita rasa pulbere
– 4 linguri sos chilli
– 5 arpagicuri tocate
– 2 cm ghimbir, ras

Condimente (B)
– 1 lingurita curry
– 1/2 lingurita seminte mustar

Asezonare
– cu sare si zahar dupa gust

Cum procedati:

1. Puneti la fiert lintea si morcovii in apa suficienta, adaugati curcuma si fierbeti pana devin moi.
2. Incingeti uleiul si prajiti putin semintele de mustar pana incep sa se desfaca
3. Adaugati restul de condimente (A) si(B).
4. Caliti pâna se dezvolta mirosurile.
5. Se adauga lintea si morcovii fierti.
6. Adaugati laptele de cocos si pasta de tamarind sau otetul de mere.Amestecati pana da in clocot.
7. Adaugati conopida, vinete, fasolea verde, ardeiul rosu si verde bucati.
8. Fierbeti 8-10 minute. Puneti varza si fierbeti 2-3 minute, apoi adaugati sare si zahar dupa gust.

Serviti cu orez fierbinte sau paste.

Sa aveti pofta buna.Cu tot dragul, babi 🙂

PS: As vrea sa retineti un lucru pentru cand veti gati legume Chinezesti sau alte retete orientale: puneti 2-3 stropi de ulei de susan cand mancarea este gata; va da si un luciu deosebit, dar si un gust aparte mancarii.Mie mi se pare atat de firesc acest lucru incat s-ar putea sa nu mentionez de fiecare data. Va pup. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: