Pui Chinezesc cu Lamaie – Happyhomemaker88’s Chinese Lemon Chicken


Buna ziua tuturor! 🙂

O noua zi de munca, o noua saptamana… Ati facut curatenia de primavara? Odata cu Pastele si primavara, ne este dat un nou inceput. Este bine deci sa schimbati energiile din casa prin curatenie, dar si renuntand la lucrurile vechi, de care nu v-ati atins in ultimele 12 luni. Noua este si reteta care urmeaza. Ca de obicei, se face repede si are un gust deosebit.Sa trecem la treaba:

Ingrediente:

– 2 1/2 linguri vin alb
– 4 fire ceapa verde
– 1 bucata ghimbir 2 cm
– 500 gr pui dezosat taiat bucati mici (3cm)
– 2 linguri ulei
– 2 linguri sos de soia
– 3 linguri coaja de lamaie
– 125 gr ciuperci Chinezesti uscate, rehidratate in apa sau alte ciuperci din conserva, scurse si tocate
– 1 ardei iute rosu, curatit de samburi si tocat
– 1/2 cana zeama de lamaie
– frunze de salata
– 2 catei de usturoi

Cum procedati:

1. Se pune vinul, ceapa verde tocata si ghimbirul ras intr-un castron.
2. Puneti puiul in castron, amestecati bine si lasati la marinat macar 1/2 ora.
3. Intr-un wok sau o cratita, incalziti ulei si caliti usturoiul
4. Adaugat ciupercile si ardeiul iute. Caliti cateva minute.
5. Adaugati puiul si marinata de vin, fierbeti cam 3-4 minute.
6. Adaugati sosul de soia, zeama de lamaie si coaja, fierbeti pana este gata.La nevoie adaugati un strop de apa,dar extrem de putin.

Serviti cu orez garnisit cu ceapa verde tocata, felii de lamaie si de castravete.

Sa aveti pofta buna.Cu tot dragul, babi 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: