Tort de Morcovi cu Glazura de Branza -Happyhomemaker88’s Carrot Cake

Buna ziua dragi prietene! 🙂

Intr-o duminica asa de frumoasa nu putem decat sa ne rasfatam familia cu o prajitura…neobisnuit de gustoasa, rapida si interesanta!

Este o reteta foarte simpla si dureaza doar 20 minute pana sa faceti blatul. Imi plac prajiturile la nebunie si mi-e foarte greu sa pastrez masura, dar din cand in cand e nevoie si de ceva dulce pentru „starea de bine”. 😆

In primul rand incalziti cuptorul la 180*C. Ungeti cu ceva grasime si tapetati cu faina o forma de tort rotunda (sau patrata) de 25 cm. Apoi pregatiti blatul dupa cum urmeaza:

Ingrediente

– 1 1/2 cana ulei

– 2 cani zahar brun

– 2 lingurite scortisoara pulbere

– 4 oua batute usor

– 1 lingurita esenta de vanilie ( aici experimentati in functie de brandul pe care it folositi – sa nu fie prea mult)

– 2 cani faina integrala sau alta care va place

– sare

– 3 cani morcovi rasi fin

– 1 lingurita praf de copt

Cum procedati:

1. Se amesteca bine primele cinci componente într-un castron mare : oua, zahar, ulei treptat, „arome”.
2. Se adauga restul ingredientelor unul câte unul pâna când sunt toate încorporate: faina cu praf de copt, sare si morcovi.
3.Se toarna în forma pregatita si se coace în cuptorul preincalzit cam 50 de minute, sau pana când partea de sus a tortului este de aurie.Cel mai sigur este sa-l incercati cu scobitoarea. Stiti:  daca iese fara urme de aluat, prajitura este gata.

În timp ce tortul se coace, pregati crema de brânza:

Ingrediente

– 1 / 4 cana unt nesarat, la temperatura camerei

– 230 gr. brânza Philadelphia, la temperatura camerei sau branza de vaca, dulce si proaspata

– 230 gr. zahar

– zeama unei lamai

– 1 lingurita esenta de vanilie ( pe incercate)

Cum procedati:

1. Frecati branza si untul cu ajutorul unui mixer pana devine o crema spumoasa.
2. Adaugati în glazura zaharul putin câte putin. Frecati pana se topeste (cu zahar farine se lucreaza mai repede).
3. Adaugati, dupa gust,  zeama de lamâie si vanilie – asigurati-va ca s-a amestecat bine. Repartizati uniform crema pe tort. Puneti-l in frigider macar o ora.

4. Decorati inainte de a servi cu cateva fire de morcovi.

Nota: Daca folositi faina integrala, textura prajiturii va fi mai densa.Daca doriti un blat mai usor folositi faina obisnuita. Ca o varianta : adaugati in blat 1/2 cana de ananas tocat marunt,niste alune si stafide. Coaceti-l cateva minute in plus. Nu-i asa ca merita incercat?

Sa aveti pofta buna si scrieti-mi daca v-a placut.Cu tot dragul,babi 🙂

Anunțuri

2 comentarii

  1. Gabriela said,

    Decembrie 19, 2009 la 16:04

    Arata bine si cred ca e foarte gustoasa!O voi incerca cat de curand!

  2. babi said,

    Decembrie 19, 2009 la 17:18

    Bine ai venit, Gabriela! 🙂

    Sunt sigura ca o sa-ti placa prajitura, ca multe alte retete de aici. Te rog sa ne scrii impresiile tale. Te invit de asemenea sa participi, daca vrei, la rugaciunea devenita globala a Maestrului atan

    Te astept cu drag, babi


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: