Happyhomemaker88’s Gado Gado – mancare/ salata Malaieziana de legume


GADO GADO

Buna seara dragi prietene! 🙂

Ce mai faceti? Ati avut o saptamana grea? Daca da, va ofer solutia pentru o cina usoara, sanatoasa si care se face repede.Iata o noua reteta adaptabila perioadei din an in care ne aflam.Cantitatile se pot modifica in functie de numarul membrilor de familie.In afara perioadei de post puteti servi aceste legume cu un ou fiert si o bucata de carnat,sau chiar cu o felie de carne la gratar.

Ingrediente:

– 100g fasole verde frantuzeasca, taiata în bucati de 4cm
– germeni de fasole 100g ( optional- posibil sa gasiti in supermarketuri)
– 100g varza, taiata fasii
– 100g spanac, rupt grosolan
– 100g morcovi, taiati julienne si orice alte legume pe care ati dori sa le adaugati aici – ciuperci,conopida, broccoli
– varza de Bruxelles

Sos de arahide:
1 cana unt de arahide
3 sau mai multe bucati arpagic, dupa gust, taiat feliute
2 linguri fulgi / pulbere de chilli(ardei iute rosu), amestecat cu 1 lingura de apa pentru a se face pasta, sau a se hidrata
2 rosii proaspete, taiate marunt
2 frunze de lime,maruntite (omiteti daca nu gasiti)
1 lingurita de zahar brun
1 lingurita pasta de tamarind (utilizati otet de mere, daca nu gasiti aceasta pasta acrisoara de fructe)
1 cana cu apa
1 lingurita sos de soia
– sare

Cum procedati:

Pentru a pregati sosul:
– 1 lingura de ulei se incinge într-un wok si se calesc împreuna arpagicul si fulgii de ardei iuti pana isi dezvolta aroma. Se adauga apa si se fierbe timp de 3 minute. Se adauga restul ingredientelor si se fierbe pâna când se ajunge la grosimea unui sos consistent. Potriviti de sare si zahar dupa gust.

Pentru a pregati legumele:
Dati in clocot apa necesara cu niste sare si opariti cateva minute mai intai morcovii, fasolea, apoi varza de Bruxelles, varza taiata si spanacul.Lucrati repede ca sa nu se moaie prea tare legumele, sa ramana crocante.

Pentru a servi, puneti din fiecare fel de legume pe o farfurie si stropiti din belsug sau dupa gust cu sos de arahide.

Aceasta este una dintre primele retete pe care mi le-a trimis prietena mea.Ulterior am citit despre o varianta cu legume crude si fierte in amestec, stropite cu sos si care se pot servi cu sunca si ou fiert, dar nu pot sa-mi amintesc unde am citit.Ambele sunt forate gustoase si sanatoase.

Sa aveti pofta buna si un weekend odihnitor ! Cu tot dragul, babi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: