Paste cu Legume – Fried Mee by Happyhomemaker88

Buna seara dragi perietene! 🙂

Am cautat si am gasit, desigur o noua posibila reteta de post.Este foarte simplu sa gatesti o mancare cu paste daca ai in frigider diverse legume, ramasite de la o friptura sau carne proaspata. ( cand nu e post),creveti si orice fel de paste de la cele de orez la spaghette, sau altele care va plac.Asa cum ne propune choesf, vom fi gata in 30-40 minute! Sa tot gatesti in felul acesta! 😉
Am sa va dau reteta completa pentru cand o veti gati cu carne.Pentru post omiteti din reteta aceasta parte.

Nu exista reguli stricte cand gatiti paste cu legume.Trebuie doar sa combinati ingredientele voastre preferate. Daca veti opta sa puneti mai multe legume decat carbohidrati, silueta voastra va fi recunoscatoare. De altfel, stim deja ca pastele sau orezul combinate cu legume gatite sau crude nu ingrasa. 😉 Puteti pune tot ce va place.Iata reteta:

Ingrediente:

– paste cu ou si spanac, in cantitatea necesara familiei voastre, fierte conform indicatiilor si scurse,se amesteca bine cu 2 linguri ulei de susan,2 linguri sos de soia (pastele nu se vor lipi si deja vor avea un gust foarte „aromat”)

– ca si carne : ramasite de la o friptura, creveti fierti.Daca folositi carne cruda, nu uitati s-o taiati bucatele si s-o marinati macar o ora in sos de soia, sare, piper si niste ulei de susan.

– 2 tije de telina
– 3 frunze de varza taiate fasii
– 1/2 morcov julienne
– niste mazare pastai (cantitatile stabiliti-le voi in functie de numarul de persoane pentru care gatiti)
– 3 catei de usturoi, zdrobiti
– 2 linguri sos oyster
– sare, piper si zahar dupa gust
– ceapa verde taiata, ardei iute rosu sau sos chili pentru ornat
– 3 linguri ulei
– 1/4 cana apa fierbinte

Cum procedati:

1. Incingeti uleiul in wok sau cratita teflonata, caliti usturoiul pana la auriu

2. Adaugati carnea si amestecati vreo 2 minute ca sa ia gust.Adaugati legumele si mai caliti vreo 3 minute.Sarati dupa gust. Amestecati des.

3. Puneti pastele in cratita si amestecati pana se incing si sfaraie usor.

4. Puneti sosul oyster si amestecati pana se uniformizeaza.

5. Adaugati apa ca sa omogenizati gusturile si mai amestecati 2 minute.

6. Gustati si potriviti de sare, piper si zahar.

7. Ornati cu ceapa verde taiata subtire,fasii subtiri de ardei iute rosu sau niste sos chili.

V-ati uitat la ceas? A fost greu? Dar ce gustos e…

Sa aveti pofta buna! Cu tot dragul, babi 😀

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: