Chinese Chow Farn by Happyhomemaker88 – orez Chinezesc cu Legume

Dragi prietene! 🙂

Iata o reteta pe care eu o gatesc foarte des in perioadele de post, bineinteles fara ou si fara creveti. Este gata una-doua si se face foarte usor. Orezul asociat cu legume, si mai ales daca mancati si salata verde, nu ingrasa, dar furnizeaza organismului carbo-hidratii sanatosi de care are nevoie. 😉

-reteta este pentru 2 persoane; puteti adauga sau omite ingrediente

Ingrediente:
3 cani orez cu bob lung, fiert azi, se pastreaza in frigider pana a doua zi si se lasa apoi sa se incalzeasca la temperatura camerei ( astfel nu va mai fi lipicios)
1 cana de creveti fierti
2 oua
½ cana de fasole verde, porumb, mazare si baby morcovi,sau orice legume doriti, toate congelate
1 ceapa mare,rasa
3 catei de usturoi zdrobiti
1 lingura Oyster sauce
2 linguri sos de soia
sare si piper dupa gust

Cum procedati:

Caliti usturoiul in 2 linguri de ulei si faceti jumari,nu foarte uscate, din cele 2 oua. Incalziti separat alte 2 linguri de ulei, adaugati ceapa si caliti-o un minut, apoi legumele congelate si niste sare, amestecati-le des pana sunt gata. Dupa ce si-au lasat zeama, acoperiti cratita si se fac mai repede.Puneti orezul si incingeti-l bine ( eu l-am incalzit putin in microunde inainte, tot ca sa mearga mai repede ) Adaugati sosurile si jumarile de ou, crevetii, potriviti de sare si piper.Se serveste fierbinte, ca garnitura langa carne sau singur, garnisit cu frunze de ceapa verde taite subtiri deasupra, si cu foi de salata verde, alaturi.

Sa aveti pofta buna! Cu tot dragul, babi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: