Paine cu usturoi – Garlic Bread by Happyhomemaker88

Buna ziua, dragi prietene! 🙂

Am pentru voi o reteta de Paine cu Usturoi care va deveni, dupa prima incercare, painea preferata a familiei voastre.Din pacate reteta este data doar pentru aparatul de facut paine. Ma gandesc insa ca cele mai pricepute si mai curajoase dintre noi ar putea incerca si in cuptor, si sa ne invete si pe noi. Painea are un gust extraordiar, iar ” aroma” care se raspandeste in casa … 😉

In felul acesta puteti face, acasa, paine proaspata, fara aditivi si mult mai ieftina decat cea de la pravalie.

Ingrediente:
– 1 1/2 cana apa
– 3 linguri ulei de masline sau de porumb
– 2 linguri sare
– 3 linguri usturoi zdrobit( pentru prima paine,apoi daca va place mai „aromata” puneti mai mult)
– 2 linguri zahar
– 4 cani faina pentru paine,sau alta de buna calitate
– 2 linguri lapte praf
– ierburi „aromatice” : busuioc, patrunjel, oregano sau orice va place, in cantitatea care va place; puneti la prima paine moderat; sunt sigura ca vor mai urma si altele 🙂
– 1 1/2 lingura drojdie uscata

Cum procedati:
Puneti ingredientele in aparatul de facut paine, in ordinea de mai sus si porniti masinaria. Painea obtinuta va iesi moale si delicioasa.Imaginati-va in dimineata de Pasti, sa porniti masinaria si pana se trezeste toata lumea… Ma bucur de pe acum la gandul cat de multe fete se vor gandi la mine in ziua aceea ! 😉

Sa aveti pofta buna!

Cu tot dragul, babi 🙂

Nota: prin bunavointa prietenei noastre Dana, aflam ca pentru cantitatea aceasta de paine 3 linguri de usturoi ar putea fi pea mult. De aceea va rog, inca odata, ca la prima paine pe care o faceti sa fiti mai … zgarcite cu condimentele 😉

4 comentarii

  1. dana said,

    Martie 30, 2009 la 21:15

    Arata fantastic ! Ii simt mirosul,salivez ! Trebuie sa o gust neaparat !

  2. rozalia said,

    Martie 30, 2009 la 21:36

    He,He ! 🙂

    De Pasti, cand te scoli de dimineta… poti s-o faci si s-o gusti si o sa-ti placa la nebunie!

  3. dana said,

    Aprilie 26, 2009 la 15:50

    Foarte buna painea .Eu nu am aparat pentru facut paine dar am rugat o colega sa-mi faca . Nu mai aveam rabdare pana reusesc sa-mi cumpar propriul aparat. Este buna,arata super, dar aveti grija la condimente .Colega mea a pus trei linuri de usturoi si cate o lingurita de oreano si busuioc .Cu toate ca-mi place foarte mult usturoiul consider ca este prea mult trei linguri.La fel si oregano , trebuie mai putin .Dar oricum, eu si sotul meu am mancat-o pe toata si ne-a placut. Dupa ce-mi cumpar aparatul am sa revin sa va spun cum am dozat eu condimentele . Va las ca am in cuptor painea cu malai !!!!!!!
    dana

  4. rozalia said,

    Aprilie 26, 2009 la 17:58

    Dana, iti multumim pentru informatiile pretioase.Bucataria Chineza este renumita penru „aromele” ei puternice care nu se potrivesc intotdeauna cu gusturile noastre.Nu e nimic rau in asta, de aceea ma bucur mult ca ne impartasesti impresiile tale.

    Sper ca n-ai nimic impotriva sa adaug o nota la sfarsitul retetei cuprinzand aceste observatii.

    Iti multumesc, babi 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: