Varza inabusita, usor de facut si hranitoare – Easy & Nutritious Chinese Cabbage Stirfry by Happyhomemaker

Buna seara la toata lumea! 🙂

Inainte de a-mi lua o zi libera maine, dupa toate chinurile alcatuirii unui blog, m-am gandit sa va mai ofer o reteta de post sau o garnitura pentru fripturile pe care le veti face. Puteti folosi varza noastra cea de toate zilele sau varza chinezeasca pe care o stiti de pe rafturile super sau hipermarketurilor:

Doua lucruri trebuie respectate neaparat cand gatiti legume chinezesti:

1. wokul sau cratita voastra trebuie sa fie incinse bine si cu focul la gradatie mare

2. trebuie sa acoperiti wokul sau cratita la mijlocul procesului de gatire, astfel incat legumele sa fie inabusite in cateva minute; timpul de gatire va fi mai scurt, valorile nutritive ale legumelor nu se vor pierde, iar „aromele chinezesti” se vor impleti intr-o mancare deosebit de buna. 😉

Mancare de Varza Chinezeasca

Ingrediente:

4 cani varza ( sau in functie de cati sunteti la masa) taiata fasii ca degetul
1/2 cana morcovi taiati julienne
3 catei usturoi( sau mai mult, scade tensiunea si colesterolul) maruntiti bine
2 linguri sos oyster
1 lingurita zahar
1/2 cana apa
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei

Cum procedati :

1. Incalziti bine vasul, bine de tot.

2. Puneti uleiul; aveti grija, se va incinge foarte repede.

3. Rumeniti usor usturoiul.

4. Adaugati varza si morcovii…auziti cum sfaraie ? Asa face o mancare chinezeasca reusita ! 😉

5. Invartiti repede cu lingura de lemn ca sa se caleasca uniform si veti simti minunata ” aroma chinezeasca” a legumelor care se fac in uleiul cu usturoi…Amestecati vreo 2 minute.

6. Adaugati apa, amestecati bine si acoperiti vasul pentru cateva minute, doua-trei.

7.Scoateti capacul si adaugati celelalte ingrediente. Amestecati bine, lasati sa scada putin si opriti focul.Nu uitati ca legumele chinezesti sunt intotdeauna usor crocante, nefierte complet, asta-i cuvantul. Serviti imediat! Gata s-a facut !

Sa aveti pofta buna! Cu tot dragul, babi 🙂

5 comentarii

  1. Irma said,

    Martie 29, 2009 la 07:10

    Am citit cu atenţie această reţetă şi o voi încerca. Apropo, de unde se poate cumpăra sos oyster? Pa….

  2. rozalia said,

    Martie 29, 2009 la 09:59

    Buna dimineata Irma! 🙂

    Este o reteta extrem de simpla si sanatoasa. Vei gasi Oyster sos la raionul de sosuri straine de la supermarket (R) in sticluta de 100 sau 150 ml.
    Pentru alte condimente si mici obiecte de uz casnic, cum ar fi formele pentru jeleuri si altele, ne gandim deja sa ” deschidem” un magazin online, daca vor fi solicitari.

    Te pup.Sa ai o duminica frumoasa!

  3. Irma said,

    Martie 29, 2009 la 11:59

    Formele pentru jeleuri nu mă interesează din păcate , deoarece sunt diabetică. Păcat…..
    Oricum un magazin online precis că ar fi util. succes..

    • rozalia said,

      Martie 29, 2009 la 12:43

      Multumesc! 🙂

      Poate faci jeleuri cu diverse ” arome” pentru familie si prieteni… cu fructe dedesubt si frisca deasupra…in zilele fierbinti de vara…ce zici? 😉

      Mai tii minte acum cativa ani ce ferbra a jeleurilor de fructe ne-a cuprins? Si nici n-au fost rele.

      Te pup, babi 🙂

  4. rica said,

    Martie 7, 2012 la 12:33

    Multumesc mult,Baby,esti foarte receptiva la dorintele nostre si foarte operativa.Ma bucur mult ca te0am descoperit.
    O zi buna!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: