Dragi prietene, buna ziua! 🙂
Iata o reteta de Legume Chinezesti inabusite.De data aceasta vom face Fasole Verde Frantuzeasca.Suntem in postul Pastelui si poate este binevenita o schimbare de gust.Aveti nevoie doar de urmatoarele:
– 400 gr fasole verde, rupta bucati
– 3 catei de usturoi maruntit
– 2 linguri sos oyster
– 1/2 lingurita zahar
– 1/4 cana apa
– 2 linguri ulei
Cum procedati:
1. Incingeti uleiul in wok sau intr-o cratita teflonata, adaugati usturoiul si caliti pana devine auriu.
2. Adaugati fasolea verde si caliti mai departe, amestecand continuu cam 10 minute.
3. Adaugati apa si acoperiti complet vasul,la foc mic, pentru ca fasolea sa se faca in aburul propriu. Lasati sa fiarba cateva minute.
4.Scoateti capacul wokului, adaugati celelalte ingrediente si fierbeti pana este gata. Mentionez aici ca legumele chinezesti se fierb doar cat sa ramana putin crocante, nu se moaie de tot.
5. Luati de pe foc si serviti fierbinte.Bucurati-va de gustul usor usturoiat si dulce- acrisor al acestor legume crocante.
Puteti gati si fasole congelata: este gata mai repede si are nevoie de mai putina apa. O puteti servi ca garnitura la o mancare chinezeasca impreuna cu niste orez, dar si langa o friptura facuta ca la noi. 😉
Sa aveti pofta buna! Cu tot dragul babi 🙂
Lasă un răspuns