Prajitura cu Piersici si Jeleu de Konnyaku – Peach Konnyaku Cake – by Happyhomemaker88

Buna seara, dragi prietene! 🙂

N-am somn asta seara si m-am razgandit, am sa public reteta de Prajitura cu Jeleu, cu toate ca am vrut s-o las pe maine ca sa va starnesc curiozitatea. Va ofer deci un desert usor din toate punctele de vedere si care nu va pune in pericol silueta voastra… daca mancati cu masura. 😉

Instructiunile de pregatire a jeleului difera de la un brand la altul; noi doar le-am adaptat adaugand felii de piersici, sirop din compot si lapte.

Ingrediente si Metoda pentru stratul de deasupra:

-1 pachet cristale Konnyaku
-apa si siropul de la un compot de piersici feliate pana la cantitatea de 1 L lichid
– 160 gr zahar
– 2 picaturi de colorant alimentar portocaliu ( exista produse de foarte buna calitate)
– felii de piersici din compot

Cum procedezi:

1. Amesteca bine cristalele Konnyaku, apa si siropul de compot.
2. Pune amestecul pe foc mic si amestecand mereu, lasa-l sa dea in clocot.
3. Adauga colorantul.
4. Aranjeaza feliile de piersici cum iti place tie pe fundul unei forme de tort de 20 – 24 cm.Pune o farfurie intinsa dedesubt, forma nu se inchide chiar etans.
5. Toarna incet siropul de Konnyaku, fara sa strici aranjamentul.

Ingrediente si Metoda pentru stratul de la baza:

– 1 pachet cristale Konnyaku
– 180 gr zahar
– 800 ml lapte
– 40 gr amidon de porumb(dr. Oetker)amestecat bine cu 200 ml lapte rece.

Cum procedezi:

1. Amesteca zaharul cu Konniaku.
2. Adauga incet laptele si amesteca bine sa nu faca cocoloase.
3. Pune pe foc mic amestecand repejor si constant ca sa nu se arda la fund.
4. Adauga incet amidonul si fierbe amestecul pana se ingroasa. Ia-l de pe foc.
5. Toarna amestecul peste jeleul care s-a intarit deja, lasa-l sa se raceasca si apoi pune vasul in frigider.
6. Cu un cutit foarte subtire desprinde prjitura de marginea formei, intoarce-o pe un platou si desprinde forma.

Serveste rece cu felii suplimentare de piersici.Atat copii cat si adultii vor savura cu placere acest desert cu atat de putine calorii. 😉

Serviti va rog !

Sa aveti pofta bun si un weekend placut! Cu tot dragul, babi 🙂

2 comentarii

  1. Tamara said,

    Martie 31, 2009 la 13:31

    Buna, Babi!

    Ma bucura, ca de obicei, darurile tale. Evident, doar ma cunosti, prima pagina deschisa a fost cea cu deserturi. Imi zambeste sagalnic aceasta prajitura si sunt convinsa ca vom deveni prietene. Iti multumesc ca imi reamintesti ca depinde mai ales de noi sa ne luminam existenta, pornind chiar de la o portie de prajitura oferita celor dragi.

    Mult succes!
    Cu drag…

  2. rozalia said,

    Martie 31, 2009 la 22:09

    Bine ai venit, Tamara! 🙂

    Ma bucur sa te avem printre noi.Multumesc pentru aprecieri. Sunt sigura ca nici urmatoarele retete nu te vor dezamagi. Suntem inca la inceput, dar vom avea si multe alte deserturi grozave. Te mai asteptam.

    Cu tot dragul, babi 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: