Jeleu din – Konnyaku – Jelly by Happyhomemaker88


Dragi prietene, buna seara! 🙂
Am amanat cat s-a putut! A venit vremea sa va ofer si ceva dulce: Prajitura cu piersici si jeleu de Konnyaku! Este un desert usor de facut si numai bun pentru zilele calduroase care urmeaza… sper, ca prea afost lunga iarna asta.
Dar, mai inainte de toate, cateva cuvinte despre Konnyaku:

Acum cativa ani jeleul din Konniaku a fost o noutate si in Malaiezia, dar copiii au fost cuceriti de noul gust si de formele superbe si variate in care se putea face. Iata ca exemplu:

Ca sa fie si mai gustos se pot pune dedesupt bucatele din diverse fructe : capsuni cu ananas, zmeura cu mere, afine sau mure cu visine, banane cu cirese,sau kiwi cu ananas,sau cockteil de fructe din conserva, varianta light .Jeleul in sine este un desert usor de digerat si de facut, un desert care va poate scoate din incurcatura daca va vin musafiri neasteptati.

Jeleul din Konnyaku este considerat in Malaiezia un aliment foarte sanatos. Prietena mea chesf va ofera cateva informatii despre calitatile lui:

Este facut din planta Konjak, care creste in Japonia,China si Corea
Este un jeleu de fruct asiatic foarte apreciat in Statele Unite.Iata cum arata jeleul proaspat, inca netransformat in cristale:

La inceput, a fost foarte apreciat ca „medicament” de calugarii buddhisti care aveau si menirea de doctori-tamaduitori in Japonia medievala.Apoi, publicul larg a aflat,i-a placut si a intrat in alimentatia curenta.O data ce a devenit popular s-au descoperit si acceptat si calitatile lui curative.Si in ziua de azi, in medicina traditionala se foloseste acest jeleu impotriva diverselor afectiuni.Este bun pentru tuse,dar are un efect benefic si asupra tumorilor, trateaza degeraturile daca se scufunda piciorul bolnav in apa calda cu Konnyaku, e bun pentru arsuri usoare etc.

A fost cunoscut pe vremuri ca „matura” a stomacului si a intestineleor, avand calitatea de a remedia disfunctiile, de a elimina toxinele.In Japonia medievala a fost un remediu de baza.

Publicarea cartii ” Konnyaku Hyakusen” ( 100 retete din Konnyaku) in 1846, arata masura in care Japonezilor le-a placut, pe vremuri, acest jeleu. Multe din retetele acestei carti sunt si acum apreciate si gatite in gospodariile japoneze. Ei stiu din experienta cat de bun este Konnyaku pentru sanatate!

Recent, s-a dovedit stiintific ca jeleul este intradevar benefic pentru sanatate.Multa lume, azi, incearca sa-si pastreze greutatea ideala si sa evite bolile maturitatii (arterioscleroza,boli de inima,diabet, cancer, constipatia,calculii biliari,hemoroizii) si sa-si ofere in acelasi timp mici placeri,cum ar fi un desert sanatos. Pe lista acestora, Konnyaku se afla la loc de frunte.

Konnyaku are calorii putine,contine multe fibre si minerale si este natural.In Japonia, includerea lui in alimentatie cunoaste un reviriment extraordinar.

Iata cateva forme pentru jeleul de Konnyaku:

Si asa arata cand e gata:

Sa aveti pofta buna! Cu tot dragul, babi 🙂

4 comentarii

  1. Ariana said,

    Martie 30, 2009 la 21:18

    Si unde gasesti cristale Konnyaku? (parca vorbesc de koniac. Or fi avand vreo legatura?) Pare interesant si gustos. Pupici, Ariana

  2. rozalia said,

    Martie 30, 2009 la 21:29

    Bine ai venit, Ariana! 🙂

    Te pup si eu. Fructul Konnyaku n-are nici o legatura cu Coniacul, cuvant care provine din limba franceaza ” Cognac”, numele localitatii unde s-a facut prima data aceasta bautura.
    Kristalele de Konnyaku vor fi disponibile in curand in magazinul online pe care il vom deschide.Vei gasi, de asemenea, formele de jeleu pe care le-ai vazut in imagine.Este intr-adevar foarte gustos, o „aroma” aparte.

    Mai pofteste pe la noi. Cu tot dragul, babi 🙂

  3. Alina Croitoru said,

    Ianuarie 27, 2011 la 02:52

    Babi, s-a deschis magazinul vostru online? As vrea sa cumpar si eu cristale de konnyaku!!!

  4. babi said,

    Ianuarie 27, 2011 la 09:09

    Imi pare rau, Alina, dar eu am renuntat la magazinul online in momentul cand am facut accidentul vascular 😦 Se poate insa rezolva in acelasi mod ca Ceremoniile. Vorbim pe mail daca doresti…prietena mea din Malaezia iti va trimite cu siguranta.

    Pe curand 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: