Pui cu Ghimbir – Yummy Chicken Stirfry With Ginger In Oyster Sauce by Happyhomemaker88

ginger-chicken

PUI CU GHIMBIR sau “ Chow Gai Low Keong”

Buna ziua, dragi prietene !

Puiul cu ghimbir este prima mancare pe care prietena mea a invatat s-o gateasca de la tatal ei, care a fost bucatar sef intr-un restaurant.
Mie imi place grozav aceasta mancare, care a fost tot una dintre primele mancaruri chinezesti pe care le-am gatit. Ginerele meu a fost incantat.
Este o mancare foarte potrivita pentru zilele reci, cu vant patrunzator.Se considera a fi o mancare „yang”, una care da organismului energie „calda” cum spun chinezii. Este hranitoare,ajuta la eliminarea gazelor, are efecte tonice.Avand proprietati de ”incalzire” a organismului, nu se recomanda cand va dor gingiile, dintii, cand aveti o durere de cap pulsativa cu tulburari de vedere, cand deja organismul este „incalzit”, energetic vorbind . Se recomanda, de asemenea, tinerelor mamici in prima luna dupa nastere, pentru a se reface mai repede.
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru marinata:
-6 buc. pulpa de sus, sau 3 pulpe intregi taiate in doua ( puteti folosi si piept de pui, fara os si taiat fasii subtiri, de marimea degetului mare)
-3 linguri sos Oyster ( de stridii)
-3-5 linguri sos de soia dupa gust
-1 lingura ulei de susan
-1 lingurita de zahar ( daca va place)
-sare dupa gust
-1 lingurita amidon de porumb ( dr. Oetker)
Cum procedati :
Amestecati bine puii cu ingredientele de mai sus. „Maseazati-i” cu degetele si cu mult drag cel putin 3 – 5 minute; carnea va fi astfel moale si suculenta. Lasati carnea sa-si ia toate gusturile macar o jumatate de ora. Daca n-aveti vreme, maseazati bucatile de carne ceva mai mult.
Alte ingrediente pentru gatit:
– luati o bucata de ghimbir proaspat de 5 cm, fara coja, radeti-o pe razatoarea mica. Puteti folosi ghimbir pudra, cam 1 lingurita cu varf. Efectul curativ va fi mai puternic.
– 4 linguri ulei de susan ( folositi mai mult daca vreti ca mancarea sa fie mai aromata sau daca o gatiti pentru proaspete mamici).
– 1 lingura de sos oyster
– 3 linguri vin de orez sau orice alt vin alb ( puneti mai mult daca vreti mai mult sos, sau daca e pentru mamici; vinul combinat cu aceste ingrediente este foarte hranitor)
– 1-2 lingurite de zahar, daca va place mai dulce
– ½ cana de apa
-piper alb dupa gust
– ceapa verde 3 – 4 fire, taita bucati de un cm.
Pentru a gati:
1.) incalziti bine wok-ul sau daca nu aveti, o cratita teflonata sau una obisnuita
2.) turnati repede uleiul de susan, lasati 30 secunde si adaugati ghimbirul proaspat; daca folositi pudra presarati-o pe carnea cand o puneeti in cratita.
3.) caliti ghimbirul proaspat pana isi dezvolta aroma si devine usor auriu.
4.) adaugati bucatile de pui si caliti cam 5 minute amestecand mereu. E deja pe jumatate facut!
5) adaugati vinul…auziti cum sfaraie ? Amestecati un minut.
6.) adaugati sosurile oyster si soia, zaharul, amestecati bine si adaugati apa ( sau 1/2 cana vin daca e pentru mamici).Amestecati foarte bine, reduceti focul la mediu si acoperiti vasul pentru vreo 3 minute sau pana cand e gata carnea.
7.)Daca apa a scazut, opriti focul si adaugati ceapa verde.Amestecati bine.
8.) Serviti cu orez alb, fierbinte.

Oooffff ! Iar mie foame…si abea am mancat .

Pofta buna sa aveti ! Cu tot dragul, babi 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: