Garnituri pentru Friptura de Miel – Happyhomemaker88′s Side Dishes for Lamb Chops

Buna dimineata tuturor! :)

Va invit la o cafea calda, “aromata”, Malaieziana… cum n-ati baut niciodata ceva mai bun! Intre timp va voi face niste propuneri de garnitura pentru friptura de miel. In primul rand, puteti alege orice mancare de legume, cu sau fara orez, pe care o gasiti in categoria respectiva. In plus, va mai propun urmatoarele:

CARTOFI SIMPLI LA CUPTOR

Ingrediente:

- 1,5 kg cartofi curatati si taiati fasii groase
- cateva cubulete unt
- cateva masline
- ulei de masline
- sare,piper, un praf de rozmarin si usturoi

Cum procedati:

1. Puneti cartofii in tava unsa usor
2. Asezati pe ici pe colo, untul, maslinele.
3. Potriviti de sare, piper si rozmarin
4. Adaugati 50 ml apa si acoperiti cu folia gaurita cu cutitul.
5. Dupa ce au fiert 15 minute, scoateti folia si rumeniti.In acest moment puteti presara un praf de usturoi, dar nu amestecati decat foarte usor, de jos in sus ca sa nu se sfarame.

Insotim friptura si cartofii cu:

COLESLAW – SIMPLA SALATA DE VARZA

Ingrediente si metoda:

- 1 varza mica
- un morcov mic
- 1 ceapa mare
– niste marar
- maioneza dupa gust
- zeama de lamaie, sare, piper, zahar

Cum procedati:
1. Taiati fin varza, morcovii si ceapa.
2.Adaugati maioneza, potriviti de sare piper si zahar; asezonati cu marar
3.Amestecati bine, acoperiti cu un strat subtire de maioneza si puneti in frigider petru o jumatate de ora sau mai mult.

O alta garnitura foarte usor de facut este salata de Legume fierte care se asezoneaza cu sos de soya, oyster, sare si piper dupa gust.Puteti folosi orice legume va plac, chiar in amestec cu cateva dintre ele crude: rosii, ardei gras, laptuci, spanac crud, ceapa verde, ridichi….o simfonie de “arome” si culori :wink:. Aveti grija la timpii de fierbere a legumelor congelate.Ca sa ramana crocante, limpeziti-le cu apa rece. Iata:

Acum o garnitura de cartofi ceva mai elaborata si mai consistenta:

CARTOFI LA CUPTOR

Exista numeroase versiuni ale acestei retete, dar in general, folosim cam ce avem in bucatarie la momentul respectiv. Ingredientele de baza sunt: cartofii, cascavalul, laptele si un cub sau plic de supa de ciuperci. Faceti o portie zdravana, fiindca vor avea mare cautare :wink:

Ingrediente:

- 2 kg cartofi
- 2 linguri unt
- un cub sau plic de supa de ciuperci
- 2 cani lapte
- 1 cana cascaval ras sau 1/2 cana Parmezan
- un cub supa de pui
- sare, piper dupa gust
- putina apa la nevoie

Cum procedati:

1. Frecati bine coaja cartofilor si taiati-i rotund la 1/2 cm grosime.
2. Ungeti cu grasime o tava Jena sau alta tava. Asezati feliile de cartofi ca piesele rasturnete ale unui domino.
3. Intr-o tigaie incalziti untul, adaugati celelalte ingrediente.
4. Dati in clocot la foc mic, potriviti de gust. Daca e nevoie ingrosati cu putin amidon de porumb dizolvat intr-un strop de apa. Consistenta sosului trebuie sa fie cam ca aceea a unei supe-crema.
5. Scurgeti sosul uniform peste cartofi.
6. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu, cu partea stralucitoare in jos. Coaceti in cuptorul preincalzit, la 200 * , 15 minute. Apoi scadeti temperetura la 160* pentru alte 45 minute
7. In ultimele 10 minute scoateti folia ca sa se rumeneasa in plus.
8. Exista soiuri de cartofi care se fac mai repede: dupa primele 45 minute verficati cu o furculita daca sunt gata.
9. Scoateti din cuptor si lasati sa stea 15 minute inainte de a servi. ” Aromele” vor avea timp sa se dezvolte :wink:
O alta varianta se va obtine daca adaugati o conserva de ciuperci printre cartofi. Incercati si veti vedea!

In final, un “must have” , ceva obligatoriu, in Mailaiezia dar si in alte parti ale globului, care insoteste friptura de miel:

SOS DE MENTA – facut in casa
ingrediente:
- 2 cani frunze de menta ( gasiti la supermarket; cu frunze uscate experimentati deoarece va fi nevoie de mai mult, dar nu-i acelasi lucru)
- 2 catei usturoi
- zeama unei lamai
- 2 linguri otet alb
- 1 lingura zahar, putin piper
- 2 linguri ulei de masline

Cum procedati:
1. Amestecati in blender toate ingredientele.Varsati-l intr-un bol micut si tineti-l in frigider pana in momentul servirii.

Acum ca v-ti terminat treburile, dati-mi voie sa va ofer un buchet de lalele pentru masa de Pasti! :) Le-am primit si eu de la prietena mea May Goh din Singapore.

Sa aveti pofta buna! Cu tot dragul, babi :)

About these ads

Un comentariu

  1. rica said,

    martie 28, 2012 at 16:30

    Multumim sin tie iti dorim numai bine!


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 38 other followers

%d bloggers like this: